I. Šimonytė apie K. Navickui inicijuojamą interpeliaciją: tai vertinu kaip galimybę ministrui atsakyti į klausimus

Premjerė Ingrida Šimonytė tikina žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui antrą kartą opozicijos inicijuojamą interpeliaciją vertinanti kaip normalią parlamentinio proceso dalį, sudarančią galimybę ministrui atsakyti į klausimus.

 I.Šimonytė ir K.Navickas.<br> lrytas.lt koliažas.
 I.Šimonytė ir K.Navickas.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2022, 2:36 PM

„Jeigu ministru nepasitikėčiau, tai, matyt, kad būčiau priėmusi tam tikrus sprendimus. Tačiau interpeliaciją visada vertinu pirmiausiai kaip galimybę ministrui atsakyti į klausimus, kas ir bus padaryta. Yra konkretūs priekaištai, ministras paruoš atsakymus, tuomet Seimas jau įvertins, ar tai yra tenkinantys atsakymai, ar ne“, – žurnalistams antradienį Seime sakė I. Šimonytė.

Premjerė akcentuoja, kad bet kuriam ministrui reikia būti visada interpeliacijai pasiruošus, net jei svarių argumentų interpeliacijai nėra.

„Reikia būti pasiruošus, kad interpeliacija gali būti pareikšta net tada, kada galbūt labai tokio tikro pagrindo tam nėra arba argumentai interpeliacijoje yra daugiau politiniai negu dalykiniai. Tai aš į tai žiūriu labai normaliai kaip į parlamentinio proceso dalį, nematau čia nieko baisaus tikrai“, – patikino ji.

I. Šimonytė taip pat nesureikšmina viešoje erdvėje girdimų pasvarstymų, kad interpeliacija K. Navickui bus daugumos tvarumo išbandymas.

„Vyriausybė vis dėlto yra kolegialus darinys, kur yra 15 žmonių, iš kurių bet kuris gali pasikeisti, o galbūt gali pasikeisti ir visi kažkuriomis aplinkybėmis, kai pasikeičia daugiau negu pusė Vyriausybės narių arba ministras pirmininkas atsistatydina. Tai čia nereikėtų tokią toli siekiančią išvadą daryti“, – sakė I. Šimonytė.

„Man atrodo, pirmiausiai tai yra būdas ministrui atsakyti į klausimus dėl savo veiklos, atsakyti viešai, Seimo posėdyje ir visi ministrai turi būti pasiruošę, kad toks išbandymas gali kilti, aš pati tokiam išbandymui pasiruošusi visada, tai nieko čia, tiesą sakant nei dramatiško, nei pikantiško nematau“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad pastarąją savaitę Seimo Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ inicijavo interpeliaciją K. Navickui, kurią pasirašė 56 parlamentarai. Ministras kaltinamas vangumu sprendžiant įsisenėjusias žemės ūkio problemas bei ieškant, kaip padėti įtampą dėl sudėtingos situacijos trąšų ir kitose žemės ūkio rinkose išgyvenantiems ūkininkams ir maisto gamintojams.

Pats K. Navickas tikina, kad interpeliacija inicijuojama politiniais motyvais.

Nepasitikėjimą ministru dar praėjusių metų pabaigoje išreiškė Žemės ūkio tarybos atstovai. Jų teigimu, K. Navickas netinkamai komunikuoja su ūkininkų atstovais, netvarko valstybinės žemės, pamiškių. Kritikos sulaukė Žemės ūkio ministerijos vykdoma Žaliojo kurso įgyvendinimo strategija, didėjantys mokesčiai, ministerijos vadovas kaltintas prastu vadovavimu ir nekompetencija. Ragindami ministrą trauktis, žemdirbiai tuomet prašė K. Navicko nekankinti savęs ir žemės ūkio atstovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.