S. Skvernelis ir A. Kubilius ragina Vakarus nebūti naiviems: kai kas ten ėmė manyti, kad Rusiją reikia glostyti

Manyti, jog su nuožmiu pasipriešinimu Ukrainoje susidūrusi Rusija ir jos lyderis Vladimiras Putinas susilpnėjo tiek, kad imtų ir sustotų, yra apgaulinga. Tuo įsitikinęs buvęs premjeras Saulius Skvernelis.

 S. Skvernelis ir A. Kubilius ragina Vakarus nebūti naiviems: kai kas ten ėmė manyti, kad Rusiją reikia glostyti.<br> Lrytas.lt montažas.
 S. Skvernelis ir A. Kubilius ragina Vakarus nebūti naiviems: kai kas ten ėmė manyti, kad Rusiją reikia glostyti.<br> Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2022, 10:24 AM

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7“ pareiškė, jog nereikėtų tikėtis, kad Rusija nesivels į naujas avantiūras.

„Svarstymai, kad Rusija dabar susilpnėjo ir nedarys avantiūrinių žingsnių, yra klaidingi. Jei tik Vakarai leis, jie tą tikrai darys“, – mano politikas.

Buvęs Vyriausybės vadovas stebėjosi kai kurių Vakarų politikų nesuvokimu, kokią grėsmę pasauliui kelia V.Putinas ir jo režimas.

„Mes dabar galime tik spėlioti, kodėl V.Putinas pradėjo šitą karą. Bet mes matome, kad su tokiais režimais galima kovoti tik vieninteliu būdu – kovoti. Jei tik neparodysi jėgos ar parodysi silpnybę, jie tuo pasinaudos“, – svarstė S.Skvernelis.

Buvęs konservatorių premjeras, europarlamentaras Andrius Kubilius mano, kad kai kurios Vakarų šalių sostinės klaidingai vertino Rusijos grėsmę.

Politiko nuomone, V.Putinas per kelis dešimtmečius sugebėjo vakariečius apvynioti aplink pirštą.

„Jis labai sąmoningai siekė įtikinti Vakarus, kad Rusija yra specialus atvejis, pusiau laukinis kraštas, pavojingas, su atomine bomba rankose. Visi turėjo prisitaikyti prie tokios Rusijos, kokia yra – su V.Putinu, su caru.

Kai kas Vakaruose tai priėmė kaip duotybę ir ėmė manyti, kad Rusiją reikia glostyti, jokiu būdu jos nenervinti“, – kalbėjo konservatorius.

Buvę mūsų šalies premjerai su laidos vedėju R. Paleckiu taip pat kalbės apie Lietuvos saugumą, Rusijos silpnybes, Ukrainos stiprybes, partijų reitingus ir prezidento rinkimus.

„Lietuvos ryto“ televizijos laida „24/7“ – kiekvieną sekmadienį 16 val. 30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.