Tyrimo grupę dėl karo nusikaltimų Ukrainoje papildė Estija, Latvija, Slovakija

Jungtinę tyrimo grupę dėl Rusijos karo nusikaltimų Ukrainoje papildė Estija, Latvija, Slovakija, antradienį pranešė Lietuvos prokuratūra.

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė<br>T.Bauro nuotr.
Generalinė prokurorė Nida Grunskienė<br>T.Bauro nuotr.
Generalinė prokurorė Nida Grunskienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Generalinė prokurorė Nida Grunskienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Generalinė prokurorė Nida Grunskienė<br>T.Bauro nuotr.
Generalinė prokurorė Nida Grunskienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 31, 2022, 3:28 PM

Speciali tyrimo grupė buvo sudaryta kovo 25-ąją tarp Lietuvos, Ukrainos, Lenkijos, Eurojusto ir Tarptautinio Baudžiamojo Teismo. Ji inicijuota reaguojant į Rusijos invaziją Ukrainoje. Dokumentą pasirašė šalių generaliniai prokurorai.

„Dėkoju kolegoms už šį sprendimą. Tikiu, kad šių valstybių dalyvavimas jungtinėje tyrimo grupėje bus naudingas tiek kiekvienoje valstybėje atliekamiems nacionaliniams tyrimams, tiek pasitarnaus bendros jungtinės tyrimo grupės efektyvumui. Neabejoju, kad ir toliau dirbsime kolegiškai ir efektyviai, nes mus vienija bendras tikslas“, – pranešime sakė Lietuvos generalinė prokurorė N. Grunskienė.

Eurojusto koordinaciniame pasitarime Hagoje N. Grunskienė pristatė Lietuvoje atliekamo karo nusikaltimų, nusikaltimų žmoniškumui ir agresijos nusikaltimo Ukrainoje ikiteisminio tyrimo eigą bei prokurorų ir pareigūnų atliktus darbus.

Lietuvoje šį tyrimą atlieka bendra Generalinės prokuratūros prokurorų, Lietuvos kriminalinės policijos biuro, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos ikiteisminio tyrimo pareigūnų tyrimo grupė.

Suderinus ir bendradarbiaujant su Ukrainos generaline prokuratūra, į Ukrainą gegužės mėnesį buvo išvykusios dvi prokurorų ir pareigūnų bei ekspertų grupės dalyvauti Kyjivo ir Charkivo srityje atliekamuose tyrimo veiksmuose, įvykio vietų apžiūrose.

Kartu su Ukrainos kolegomis, Lietuvos prokurorai ir pareigūnai dalyvavo atliekant sunaikintų civilinių objektų, sprogimo vietų, sugadintos karinės technikos apžiūras, apklausiant nukentėjusius ir liudytojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.