I. Šimonytė: Rusija išliks ilgalaike grėsme

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Rusija ir toliau išliks grėsme, todėl NATO rytinis sparnas turi būti stiprinamas.

I. Šimonytė: Rusija išliks ilgalaike grėsme.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
I. Šimonytė: Rusija išliks ilgalaike grėsme.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
I. Šimonytė: Rusija išliks ilgalaike grėsme.<br>T.Bauro nuotr.
I. Šimonytė: Rusija išliks ilgalaike grėsme.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 8, 2022, 9:01 PM

Tą ji pareiškė po nuotolinio pokalbio su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu, Latvijos ir Estijos kolegomis Krišjaniu Kariniu ir Kaja Kallas.

„Deja, bet Rusija išliks ilgalaike saugumo grėsme visai euroatlantinei bendruomenei. Todėl būtina, kad NATO neatidėliodama priimtų reikiamus sprendimus dėl esminių pajėgų sustiprinimo aljanso rytiniame flange, ypač atsižvelgiant į geografinius ypatumus“, – Vyriausybės pranešime trečiadienį teigė I. Šimonytė.

Baltijos šalys, Lenkija siekia, kad Madride vyksiančiame Aljanso viršūnių susitikime valstybėse dislokuoti tarptautiniai NATO batalionai virstų brigadomis.

Antradienį Vilniuje viešėjęs vokiečių kancleris Olafas Scholzas pažadėjo stiprinti Lietuvoje dislokuotą tarptautinį NATO batalioną iki brigados dydžio vieneto.

Tuo metu bendrame Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Vokietijos lyderių susitikime sutarta stiprinti gynybinius pajėgumus visose Baltijos šalyse.

Nuotolinio pokalbio metu I. Šimonytė padėkojo NATO vadovui už jo lyderystę telkiant sąjungininkų pastangas, kad Aljansas efektyviai prisitaikytų prie naujos saugumo aplinkos ir priimtų reikiamus sprendimus dėl rytinio flango sustiprinimo.

Lietuvos premjerė pabrėžė, kad stiprus Aljansas ir tvirti transatlantiniai santykiai išlieka esminiu saugumo garantu Baltijos valstybėms.

Taip pat, pasak jos, Lietuva nuosekliai didina gynybos išlaidas ir yra pasirengusi toliau investuoti į ginkluotųjų pajėgų modernizavimą, didinti investicijas į priimančiosios šalies paramą, kad būtų užtikrintos geriausios sąlygos Lietuvoje dislokuotiems sąjungininkų kariams.

Pokalbio metu buvo aptartos ir vykstančios diskusijos dėl NATO Strateginės koncepcijos bei NATO atvirų durų politikos principas, skelbia Vyriausybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?