Vytautas Bruveris. Atsisveikinimo šou – tikrai paskutinis?

Kelintas čia jo atsisveikinimo koncertas ir pasitraukimas? Juk jų buvo ne ką mažiau, nei tokių surengė Egidijus Dragūnas-Selas! Ne veltui juodu tokie artimi draugai.

 „Kelintas čia jo atsisveikinimo koncertas ir pasitraukimas?“, – V.Bruveris apie V.Uspaskichą.<br> lrytas.lt montažas.
 „Kelintas čia jo atsisveikinimo koncertas ir pasitraukimas?“, – V.Bruveris apie V.Uspaskichą.<br> lrytas.lt montažas.
Vytautas Bruveris<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bruveris<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 16, 2022, 2:49 PM

Taip socialiniai tinklai reagavo į nepakeičiamo Darbo partijos lyderio V.Uspaskicho pareiškimą, kad jis baigia politinę karjerą.

Tiesa, laikinasis „darbiečių“ pirmininkas, V.Uspaskicho augintinis V.Fiodorovas suskubo paaiškinti, kad jo politinis tėvas lieka aktyvus partijos narys ir jos atstovas Europos Parlamente.

Išties, jau sunku ir suskaičiuoti, kiek kartų V.Uspaskichas kaip stačiatikis žegnojosi, kad šį kartą tikrai tikrai palieka sceną.

Vien pabėgimas į Maskvą juodosios buhalterijos bylos įkarštyje ir grįžimas iš jos su antrankiais ko vertas!

Bet V.Uspaskichas taip ir nepasitraukė, negana to, vis sugrįždavo su nauja jėga.

Vieni spėliojo, jog šį veikėją politikoje laiko tai, kad jo gimdyta Darbo partija nieko negali be vedlio, o, kita vertus, jis be jos negali būti išrinktas į Europos Parlamentą ir gauti pažymėjimą, kuris suteikia papildomos apsaugos didžiulio jo verslo Rusijoje stogui nuo lietaus, sniego ar kitokių stichinių nelaimių. Tiesa, verslas Rusijoje – dalykas, panašus į pavadį su dviem galais.

Taigi prisimenant visas tas kalbas galima paklausti: kas gi dabar atsitiko? Verslas Rusijoje ar už jos ribų išnyko? Ar karas Ukrainoje ir jau be atgalinio bilieto lekiantis Rusijos konfrontacijos su Vakarais traukinys paskatino iššokti lauk, kol dar galima?

O gal vis dėlto paprasčiausiai V.Uspaskichas išties pavargo ir pasitraukia, prieš tai žmogiškai pasirūpinęs savo augintinių ateitimi. Galbūt ne veltui politikos užkulisiuose pasklido kalbos, kad be V.Uspaskicho likusi Darbo partija dabar galės lengviau prisijungti prie kokios nors kitos, perspektyvesnės opozicijos jėgos, pavyzdžiui, prie S.Skvernelio vadovaujamų „vardanlietuvių“. Perfrazuojant seną reklamą, būtų visiems gerai – ir V.Uspaskichui, ir partijai, ir S.Skverneliui.

Tik neatmeskime ir tokio posūkio: „Gausių gerbėjų pageidavimu aukojuosi ir grįžtu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.