Vytautas Bruveris. Obuolmušių žvengimas Seime – garsyn

Vaizdelis Seime vis dažniau ima priminti spuoguotų paauglių rūkyklą už artimiausio kampo ir vidurio amžiaus krizės kamuojamų senbernių užstalę vienu metu.

 Aidas Gedvilas, Vytautas Bakas, Artūras Skardžius.<br> Lrytas.lt koliažas
 Aidas Gedvilas, Vytautas Bakas, Artūras Skardžius.<br> Lrytas.lt koliažas
Vytautas Bruveris<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bruveris<br>T.Bauro nuotr.
Aidas Gedvilas<br>T.Bauro nuotr.
Aidas Gedvilas<br>T.Bauro nuotr.
Artūras Skardžius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Artūras Skardžius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vytautas Bakas<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bakas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 30, 2022, 6:54 AM

Naujausią oratorystės pakilimą šioje keistoje sueigoje sukėlė finalinė įstatymo, mažinančio Seimo pirmininkės ir premjerės apsaugą, priėmimo stadija. Jau ir anksčiau politikai, pirmiausia opozicijos veikėjai, varžėsi, kas šmaikščiau pasišaipys iš „mergaičių, norinčių nueiti į kairę“. Panašūs juokeliai Seimo palubėje žaižaravo ir šįkart.

Taip šauniai, kad nepadarytų gėdos net Užbezdonių bažnytkaimio jomarkui „Žvenk, kumele, 2022“. Kai kurie tautos išrinktieji net ėmė vaikėziškai balsu svajoti, kaip čia bus su tuo įstatymu, jeigu panelės nuogos deginsis moterų ar nudistų paplūdimyje.

Bet, ko gero, visus apšoko opozicionierius A.Skardžius, kuris šovė ir į mergaites užstojusį konservatorių A.Navicką. Jis šiam Seimo nariui, kuris kenčia dėl antsvorio, greičiausiai įgyto dėl sveikatos sutrikimų, rėžė, kad jis nuogas vienodai gali lankytis ir moterų, ir nudistų pliažuose.

O kitas šios intelektualaus humoro viktorinos dalyvis A.Gedvilas kiek anksčiau piktinosi, kad premjerė esą tyčia kursto įtampą dėl Kaliningrado tranzito. Mat nori, kad rusai žudytų jaunus vyrus ir prievartautų moteris bei vaikus kaip Ukrainoje, nes pati nei vyro, nei vaikų neturi.

Beveik tuo pat metu „vardanlietuvis“ V.Bakas iš tribūnos pagrasino susodinti Vyriausybę į teisiamųjų suolą dėl padėties nelegalių migrantų stovyklose ir asmeniškai į akis išrėžė vidaus reikalų ministrei A.Bilotaitei, kad ji – „nužmogėjusi kalė“.

Kai kas pasakys, kad politika ir jos retorika turėtų būti su aštriu prieskoniu. O čia dar ir karštis, karas, kylančios kainos.

Tad gal tikrai neverta pernelyg stebėtis, kad tokie arklidės patvorį primenantys pokštai ima dominuoti?

Be to, tai tik dar vienas įrodymas, kad istorija sukasi ratu.

Pamenate, kaip daugelis žegnojosi, kai buvęs Seimo pirmininkas „prisikėlėlis“ A.Valinskas tuometę prezidentę D.Grybauskaitę pavadino „įsižeidusia boba“?

Viešpatėli mieliausias, atrodė, kad toliau jau nebėra kur. Pasirodo, dar yra kur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?