G. Nausėda: Lietuva ir Lenkija veiks kartu

Prezidentas Gitanas Nausėda, ketvirtadienį Prie Lietuvos ir Lenkijos sienos Suvalkų ruože susitikęs su Lenkijos vadovu Andrzejumi Duda, aptarė regiono saugumo ir gynybos klausimus, NATO rytinio flango stiprinimo eigą po sprendimų, priimtų Aljanso viršūnių susitikime Madride. Šalių vadovai aptarė tolesnę politinę, karinę, ekonominę ir humanitarinę paramą Ukrainai, tęsiantis Rusijos sukeltam karui, būtinybę plėsti agresoriui taikomas sankcijas.

Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2022, 4:20 PM

„Šiandien, brutalaus Rusijos karo Ukrainoje bei nesiliaujančių grasinimų mūsų šalims akivaizdoje, mūsų susitikimas demonstruoja, kad esame kartu, kad stojame petys petin už mūsų saugumą ir laisvę. Artimiausi metai pareikalaus didelio mūsų visų susitelkimo stiprinant savo gynybą ir saugumą tiek NATO, tiek dvišaliu, tiek nacionaliniu lygiais“, – sakė prezidentas.

Šalies vadovo teigimu, Aljansas turi būti pasirengęs ginti kiekvieną sąjungininkų teritorijos lopinėlį nuo pat bet kokios agresijos, nes tik taip galima garantuoti tinkamą atgrasymą. Ne mažiau nei pastangos Aljanso viduje svarbus yra dėmesys dvišaliam Lietuvos ir Lenkijos kariniam bendradarbiavimui.

„Turime stiprinti dvišalį Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimą, nes bet koks atsakas pirmiausia prasidėtų nuo mūsų pačių pademonstruoto ryžto veikti kartu. Turime parodyti, kad Suvalkų koridorius ne skiria, o sujungia mūsų tautas bendram veikimui vardan mūsų visų saugumo ir laisvės“, – pabrėžė Lietuvos prezidentas.

Prezidentas taip pat kalbėjosi apie transatlantinių santykių stiprinimą, glaudesnį bendradarbiavimą su JAV siekiant atremti regione kylančias grėsmes bei iššūkius.

Vakare planuojamas abiejų šalių vadovų apsilankymas Marijampolėje įsikūrusiame Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.