Arvydas Lekavičius. Prieš konkurentus gidai – bejėgiai

Užsienio turistai nuo pandemijos pradžios privengia Lietuvos, todėl mūsų gidams jau senokai riesta – jų uždarbiai vis mažesni. O dabar dar ir konkurentai pradėjo siausti. Pasirodo, jų apstu.

Generalinė prokuratūra.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Generalinė prokuratūra.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Generalinė prokuratūra.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Generalinė prokuratūra.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 14, 2022, 7:11 AM

Jau anksčiau ekskursijas savo patalpose pradėjo rengti Vilniaus apygardos administracinis teismas, Lietuvos apeliacinis teismas. Konstitucinis teismas kol kas pasiūlė virtualią kelionę po savo būstinę, bet gal netrukus ims kviesti ir gyvus lankytojus.

Užtat Aukščiausiajame teisme smalsuoliai galėjo susipažinti ne tik su pirmininko kabinetu, bet ir su kur kas grėsmingiau pavadintomis patalpomis – laikinojo sulaikymo kameromis ir net vaizdu į buvusį Lukiškių kalėjimą.

Tačiau iš tiesų ekskursijas reikėtų pradėti nuo pradžių, nes bet kuris teismas – tik tarpinė galimos kelionės į belangę dalis. O pradinis etapas prasideda prokuratūroje.

Juodo kubo formos pastate su kreivais langais įsikūrusi Generalinė prokuratūra džiaugiasi neatsiginanti lankytojų, kurių, kaip skelbia ji pati, jau sulaukė kelių tūkstančių. Dėl tokio susidomėjimo dabar ekskursijas numatyta rengti kone kas savaitę.

Kol kas tokios ekskursijos nemokamos. Tačiau kas gali paneigti, kad Generalinės prokuratūros vadovams nekils mintis nurodyti pavaldiniams išlaikyti gidų egzaminus ir pradėti pardavinėti bilietus?

Juk pinigų reikia ne tik didesnėms algoms ar nemokamai kavai, bet ir žalai už prokurorų padarytas klaidas atlyginti.

Štai tada šios institucijos tikrai gali nukonkuruoti tradicinius gidus – ką ten Arkikatedros požemiai, kai gali išvysti, kur ir kas priima sprendimus dėl žmonių likimų.

Kas eilėje? Neabejotina, kad daug žmonių galėtų sudominti ekskursijos į Valstybės saugumo departamento būstinę, iškilusią didžiuliame sklype sostinės Pilaitės rajone. Bet tokius planus, matyt, tektų atidėti ramesniems laikams, nes dabar tarp smalsių ekskursantų gali atsirasti ir asmenų iš Žvėryne esančio pastato, kuriame įsikūrę Rusijos ambasados likučiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.