A. Dulkys Kipre tarsis glaudžiau bendradarbiauti modernizuojant sveikatos sektorių

Lietuvos sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys antradienį pradeda oficialų vizitą Kipre, kur su šios šalies kolega aptars galimybes pasirašyti tarpinstitucinį susitarimą, apimantį glaudesnį bendradarbiavimą modernizuojant sveikatos sektorių.

Arūnas Dulkys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 26, 2022, 10:05 AM

Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), šis dokumentas taip pat įtrauktų ir sveikatos, farmacijos, visuomenės sveikatos srities darbuotojų – dėstytojų, mokslo darbuotojų, vadovaujančio personalo sveikatos srityje – mokymą bei kvalifikacijos kėlimą.

„Priimant stažuotojus iš Kipro ar ten vykstant mūsų šalies personalui, būtų sudaromos galimybės susipažinti su ypač pažangiais gydymo metodais. Dėmesio sulauktų ir tokios medicinos sritys kaip neurogenetika, onkogenetika ir kardiogenetika, juolab kad norą plėtoti bendradarbiavimą šiose srityse jau išreiškė didžiosios Lietuvos ligoninės“, – nurodoma pranešime.

Anot SAM, Kipras ir Lietuva farmacijos rinkos požiūriu yra mažos šalys, todėl planuojama siūlyti dvišalį bendradarbiavimą tarp valstybinių vaistų agentūrų. Tai pasitarnautų vykdant rinkodaros leidimų išdavimo procedūras ir siekiant padidinti registruotų vaistinių preparatų prieinamumą.

Susitikimo su Kipro sveikatos apsaugos ministru Michaliu Hadžipantelu metu A. Dulkys užtvirtins Lietuvos pasirengimą koordinuotai kartu su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis narėmis reaguoti į kiekvieną galimą sveikatos krizę.

„COVID-19 tema taip pat išlieka aktuali dvišalio susitikimo kontekste. Abiejų šalių ministrų susitikimo metu numatyta aptarti bendrąsias priemonės, padėsiančias išvengti COVID-19 pandemijos sukeltų padarinių visuomeniniam gyvenimui“, – teigia SAM.

Vizito darbotvarkėje numatomas ir ministro apsilankymas Famagustos Bendrosios praktikos ligoninės COVID-19 padalinyje bei Prevencinės pediatrijos centre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.