Arūnas Dumalakas. Seimas – keistuolių teatras? Daug blogiau

Atrodytų, kas čia tokio, kad svarstydami Švedijos ir Suomijos narystės NATO protokolų ratifikavimą Seime parlamentarai savo replikose ne kartą paminėjo keistuolių teatrą. Dar ne tokie epitetai sklando posėdžių salėje.

 Arūnas Dumalakas. Seimas – keistuolių teatras? Daug blogiau.<br> Lrytas.lt koliažas
 Arūnas Dumalakas. Seimas – keistuolių teatras? Daug blogiau.<br> Lrytas.lt koliažas
Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Keistuolių teatras.<br>G.Šiupario nuotr.
Keistuolių teatras.<br>G.Šiupario nuotr.
Valdemaras Valkiūnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Valdemaras Valkiūnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vytautas Mitalas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vytautas Mitalas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-07-26 06:04

Bet Keistuolių teatro menininkai sureagavo į žodžius, kuriuos Seimo pirmininko pavaduotojas V.Mitalas skyrė kolegai iš Regionų frakcijos V.Valkiūnui: „Jūs esate tas keistuolių teatras, ir aš labai linkiu jums jį pabaigti.“

Praėjusią savaitę išplatintame viešame laiške Keistuolių teatro aktoriai išaiškino, kad teatras visada laikėsi principo neįžeisti kito: „Niekada nebijojome savo keistumo, tačiau šiandien jis buvo tikslingai sumenkintas.“

Gudriai „užlenkė“ menininkai, paprašę Seimo narių viešai atsiprašyti. Juk netiesiogiai savo laiške jie užsiminė, kad parlamentarai, vienas kitą vadindami keistuoliu, įžeidė tiek teatrą, tiek visus keistuolius. Suprask – iš tiesų yra blogiau.

Va, dabar ir pasipils prašymų, netgi reikalavimų atsiprašyti banga. Juk kai Seime premjerė I.Šimonytė, iš „darbiečio“ A.Gedvilo sulaukusi klausimo apie tranzitą į Kaliningradą, jo žodžius pavadino kliedesiais, galėjo įsižeisti nuo psichozės kenčiantys ir haliucinacijas, kliedesius patiriantys ligoniai.

O kai Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovas V.Bakas buvo apkaltintas vidaus reikalų ministrei A.Bilotaitei drėbęs frazę apie nužmogėjusią kalę, pasipiktinti turėjo gyvūnų globėjai.

Lygiai taip pat pastarieji jau gali rašyti viešus laiškus prašydami atsiprašyti konservatoriaus L.Kasčiūno, išvadinusio Regionų frakcijos narį R.Žemaitaitį asilu. O dėl „valstiečio“ D.Kepenio pasvarstymų, kad COVID-19 serga apsileidėliai, turėtų pasisakyti socialinių įgūdžių stokojantys asmenys.

Taigi kaip ginčams iki raudonumo įkaitus Seimo salėje turėtų vadinti vienas kitą parlamentarai, kad nieko aplink neįžeistų? Ar kalbininkai turėtų sukurti naują terminą? Ne.

Ketindami vienas kitam įdurti parlamentarai galėtų išrėžti „Seimo nary“. Nes blogiau jau nesugalvosi, o ir dėl tokio kreipinio nepyks nei Keistuolių teatras, nei gyvūnų globėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą