G. Nausėda: Islandija – patikima Lietuvos sąjungininkė

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda tęsia oficialų vizitą Islandijoje. Šalies vadovas susitiko su Islandijos Prezidentu Gudniu Th. Johannessonu ir Ministre Pirmininke Katrin Jakobsdottir. Susitikimuose daugiausia dėmesio skirta saugumo klausimams ir paramai Ukrainai aptarti.

Gitanas Nausėda, prezidentas<br>M.Patašiaus nuotr.
Gitanas Nausėda, prezidentas<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2022, 5:02 PM

Islandija – patikima Lietuvos sąjungininkė, pirmoji pripažinusi mūsų atkurtos valstybės nepriklausomybę. Vertinu mūsų šalių draugystę ir tikiu, kad išliksime vieningi ateityje. Kartu esame stipresni ir saugesni“, – sakė Prezidentas.

Pasak šalies vadovo, transatlantinė vienybė yra būtina Rusijos agresijos akivaizdoje. Valstybės vadovas teigė vertinantis Islandijos indėlį didinant saugumą Baltijos regione.

Prezidentas pabrėžė bendradarbiavimo saugumo ir gynybos srityje, greitų NATO sprendimų, susijusių su atgrasymu ir kolektyvine gynyba, svarbą, NATO viršūnių susitikime Madride priimtų sprendimų įgyvendinimo būtinybę.

Susitikimuose Prezidentas akcentavo, kad Rusijos karui Ukrainoje besitęsiant būtina didinti paramą Ukrainai ir neleisti karo nuovargiui lėtinti sprendimų priėmimo. Pasak šalies vadovo, pagalba Ukrainai turi išlikti demokratinio pasaulio prioritetu. Prezidento teigimu, privalome ir toliau griežtinti sankcijas Rusijai, aktyviai planuoti Rusijos kariuomenės sugriautų Ukrainos miestų atstatymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.