S. Skvernelis: konservatoriai mala liežuviu ir ieško kitų kaltės

Konservatoriai mala liežuviu ir ieško kitų kaltės, sako ekspremjeras Saulius Skvernelis komentuodamas pastaruoju metu itin sudėtingą situaciją Lietuvos energetikos sektoriuje. Partijos „Vardan Lietuvos“ vadovo teigimu, priešingai nei tvirtina valdantieji, būtent dešiniųjų valdžia nepadarė nieko, kad valstybė turėtų savą elektros gamybos resursą. Tai leistų tikėtis šiuo metu mažesnių elektros energijos kainų.

Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2022, 9:03 AM

„Dažnai konservatoriai, kurie realiai nieko nėra padarę valstybei, jie tik labai smagiai liežuviu mala ir, deja, bando ieškoti kitų kaltės“, – „Žinių radijui“ sakė S. Skvernelis, akcentuodamas, kad tiek jo, tiek Algirdo Butkevičiaus vadovautos Vyriausybės yra kur kas labiau prisidėjusios prie energetinio saugumo užtikrinimo.

Todėl ekspremjeras su ironija įvertino dešiniųjų stovykloje pasigirstančias užuominas, surengti parlamentinį tyrimą dėl situacijos energetikos sektoriuje.

„Aš siūlyčiau daryti ir antrą parlamentinį tyrimą ir išsiaiškinti kodėl prieš tai buvusios dvi vyriausybės nieko nepadarė, kad Lietuvos krepšinio rinktinė šiemet taptų Europos čempionais“, – sakė S. Skvernelis.

Kritiškai politikas įvertino ir energetikos ministro Dainiaus Kreivio veiksmus sprendžiant kilusias problemas.

„Ministras daug kalba apie praeitį nors ta praeitis ir tie darbai, kurie dabar yra baigiami daryti, yra pradėti ne šios Vyriausybės. Ministras kalba apie ateitį – tą reikia daryti. Bet ateitis yra suprojektuota strateginiuose mūsų valstybės dokumentuose, esant įprastai gyvenimo situacijai. Niekas nenumatė, kad bus tokia situacija energetikoje. Trečias momentas – darymas čia ir dabar. Labiausiai kliūna ta pozicija, kad čia ir dabar. Tiek kalbant apie energetinės krizės suvaldymą, tiek apie kompensacines priemones, tiek išeičių ieškojimą iš susidariusios padėties. Energetikos ministerija stipriai vėluoja“, – apibendrino S. Skvernelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.