Seimo narys L. Jonauskas nesieks Vilniaus mero pareigų

Seimo narys Linas Jonauskas apsisprendė nedalyvauti socialdemokratų kandidato į Vilniaus merus rinkimuose.

Linas Jonauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Linas Jonauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2022, 8:34 AM

L. Jonausko teigimu, tokį jo apsisprendimą paskatino esama situacija aplinkosaugoje.

„Dėkoju Vilniaus socialdemokratams, kurie parodė pasitikėjimą manimi ir iškėlė mane tarp galimų partijos kandidatų į Vilniaus merus. Šiandien matau, kad daugiau galiu nuveikti būdamas Seimo nariu. Žmonės, išrinkdami mane į Seimą, vertino mano ilgametę patirtį aplinkosaugoje. Seime svarstoma daugybė mano inicijuotų įstatymų projektų. Aplinkosaugoje vis dar yra daugybė problemų, kurias reikia spręsti. Sudėtingą situaciją aplinkosaugoje rodo ir tai, kad dėl aplinkos ministro veiklos tyrimą pradėjo prokuratūra. Turime pagaliau apsaugoti pereikvotas Kuršių marias ir įtvirtinti žvejybos jose draudimą, turi būti kuriama tvaresnė miškų politika, sprendžiami oro, vandens taršos klausimai. Tiesiog negalėčiau būti nuošalyje ir nedalyvauti šių problemų sprendime“, – pranešime spaudai sako L. Jonauskas.

Seimo narys L. Jonauskas pažymėjo, kad apsisprendimas nedalyvauti kandidato į Vilniaus merus rinkimuose nereiškia, kad jo dėmesys Vilniaus miesto problemoms sumažės.

„Vilniaus problemas gerai žinau ir su jomis dirbu ne vienerius metus. Daugybė vilniečių kreipiasi į mane, kaip Seimo narį, nesulaukdami institucijų reakcijų dėl Vilniaus vandens ir oro taršos, želdynų kirtimų, netinkamai vykdomų statybų ir kitų problemų. Mano apsisprendimas nedalyvauti mero rinkimuose tikrai nereiškia to, kad Vilniaus miestui skirsiu mažiau dėmesio. Ir toliau reaguosiu į problemas, nesvarbu, ar su jomis susiduriama Vilniuje, Utenoje ar kitame mieste“, – teigia L. Jonauskas.

Anot jo, Vilniaus socialdemokratai rugsėjo 17 d. renkasi į konferenciją, kurioje bus sprendžiama, kas bus socialdemokratų kandidatas į Vilniaus miesto merus.

Vasaros pradžioje Vilniaus socialdemokratai Liną Jonauską kaip galimą kandidatą mero rinkimuose iškėlė kartu su parlamentarais Algirdu Sysu ir Rasa Budbergyte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.