Arūnas Karaliūnas. Ar pakaks legionieriaus operinio balso?

Sudoroti Kauno merą Visvaldą Matijošaitį rinkimuose pasišovę vietos konservatoriai apsižiūrėjo turintys tik medinių kardų, kuriais gali būti sunku įveikti šį sunkiasvorį.

 V.Matijošaičiui iššūkį mes ir konservatorių kandidatu paskirtas V.Juozapaitis.<br> lrytas.lt koliažas.
 V.Matijošaičiui iššūkį mes ir konservatorių kandidatu paskirtas V.Juozapaitis.<br> lrytas.lt koliažas.
Arūnas Karaliūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arūnas Karaliūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 4, 2022, 6:59 AM, atnaujinta Oct 4, 2022, 8:24 AM

Norinčiųjų mesti V.Matijošaičiui iššūkį kitų metų kovą vyksiančiuose rinkimuose karingų Kauno konservatorių gretose nestigo, tačiau net partijos senbuviai neslėpė, kad galinčių sėkmingai tai padaryti neatsirado.

Kai sužlugo viltys prisivilioti bent kiek kauniečiams pažįstamą veidą iš partijai nepriklausančių žmonių sąrašo, teko ieškoti legionieriaus, o juo tapo operos solistas, Seimo narys Vyautas Juozapaitis.

Kas sieja šį Radviliškyje gimusį ir sostinėje prieš daugybę metų įsikūrusį politiką su Kaunu?

V.Juozapaitis daugiau kaip tris dešimtmečius kviečiamas atlikti vaidmenų Kauno valstybiniame muzikiniame teatre, o per pastaruosius Seimo rinkimus buvo išrinktas parlamentaru Aleksoto-Vilijampolės vienmandatėje rinkimų apygardoje.

Šios dvi sąsajos verčia tikėtis, kad V.Juozapaitis sugeba iš Kauno centro pasiekti automagistralę be automobilio navigacijos pagalbos.

Tuo metu net konservatoriams palankumą jaučiantys kauniečiai negalėjo patikėti, kad tinkamo kandidato neatsirado tarp vietos partijos narių. Jie rimtai išsigando, kad V.Juozapaitis mero rinkimuose gali nusileisti netgi valstiečių kandidatui A.Verygai, kuris taip pat negali pasigirti nepasiekiamais populiarumo reitingais.

Ar taps V.Juozapaitis Kauno konservatorių gelbėtoju?

Anksti spėlioti, tačiau ankstesni pavyzdžiai nieko gero nežada. Štai Darbo partijos įkūrėjas V.Uspaskichas 2015-aisiais mėgino gelbėti šį politinį darinį pasikvietęs legionierių – „tvarkietį“ V.Mazuronį, tačiau „darbiečiai“ tąkart Seimo rinkimų metu smigo į dugną.

Žvelgiant į Kauno mero posto siekiančių kandidatų sąrašą galima spėti, kad V.Juozapaitis dugne neatsidurs. Belieka tikėtis, kad prieš apsispręsdamas siekti naujų pareigų jis neužmiršo Kaune bent fiktyviai deklaruoti gyvenamosios vietos ir turi kur palikti dantų šepetėlį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.