G. Nausėda vyks į Europos Vadovų Tarybos susitikimą

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį vyks darbo vizito į Čekijos sostinę Prahą, kur dalyvaus Europos Vadovų Tarybos (EVT) neformaliojoje sesijoje ir pirmajame Europos politinės bendruomenės susitikime.

Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>J.Kalinsko (ELTA) nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>J.Kalinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 5, 2022, 12:06 PM

Kaip išplatintame pranešime teigia Prezidentūra, ketvirtadienį vyksiančiame Europos politinės bendruomenės susitikime ES lyderiai kartu su kitų 17 Europos šalių vadovais aptars Rusijos karą Ukrainoje, paramą Ukrainai ir sankcijas Rusijai, taip pat – energetinės nepriklausomybės ir saugumo klausimus.

Tuo metu penktadienį vyksiančiame neformaliajame EVT susitikime didžiausias dėmesys bus skirtas ES apsirūpinimo energijos šaltiniais, kritinės infrastruktūros apsaugos ir ekonomikos klausimams.

Pastaruoju metu tarp Prezidentūros ir Vyriausybės vyksta ginčas, kas turėtų prisiimti atsakomybę europiniu lygiu sprendžiant išaugusių elektros kainų problemą.

ELTA primena, kad G. Landsbergis praėjusios savaitės trečiadienį pareiškė, kad, siekiant Lietuvai tinkamo sprendimo dėl išaugusių elektros kainų, būtų gerai, kad ne prezidentas, bet premjerė važiuotų į artimiausią Europos Vadovų Tarybą. Tokią poziciją G. Landsbergis išsakė komentuodamas šalies vadovo išsakytą poziciją, kad jis vertins tai, kaip energetikos ministrui Dainiui Kreiviui toliau seksis derėtis ES ir Švedijoje dėl Lietuvai svarbių sprendimų elektros energijos sektoriuje.

Savo ruožtu prezidentas, reaguodamas į užsienio reikalų ministro siūlymą, akcentavo, kad jis yra vienintelis tiesiogiai visų Lietuvos Respublikos gyventojų renkamas politikas, o savo konstitucinių funkcijų taip pat nėra nusiteikęs niekam deleguoti. Be to, pažymėjo prezidentas, siekiant važiuoti į Briuselį spręsti išaugusių elektros kainų problemų, reikia būti pasiruošusiam. O dešiniųjų Vyriausybė, žurnalistams teigė šalies vadovas, tokia nėra. Anot jo, šiuo metu Ingridos Šimonytės vedamas Ministrų kabinetas neturi jokių konkrečių pasiūlymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.