Lietuvos pajūryje – pribloškiantis autobuso vairuotojo poelgis su ukrainietėmis

Į Lietuvą iš Rusijos užpultos gimtinės laikinai pasitraukusiais ukrainiečiais patenkinti ne visi. Nepalankiai ar net priešiškai prieš karo pabėgėlius nusiteikusių asmenų netrūksta ir Klaipėdoje. Dalis jų tai nevengia pademonstruoti ir viešai.

 Lietuvos pajūryje autobuso vairuotojas užsipuolė ukrainietes, kurios norėjo pasinaudoti tuo, kas joms priklauso.<br> Lrytas.lt koliažas
 Lietuvos pajūryje autobuso vairuotojas užsipuolė ukrainietes, kurios norėjo pasinaudoti tuo, kas joms priklauso.<br> Lrytas.lt koliažas
CHAMAS. Viešos miesto maršrutinio autobuso vairuotojo paniekos ir įžeidinėjimų sulaukusios karo pabėgėlės iš Ukrainos išlipusios suspėjo nufotografuoti jo autobusą.
CHAMAS. Viešos miesto maršrutinio autobuso vairuotojo paniekos ir įžeidinėjimų sulaukusios karo pabėgėlės iš Ukrainos išlipusios suspėjo nufotografuoti jo autobusą.
Lietuvos ir Ukrainos vėliavos.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Lietuvos ir Ukrainos vėliavos.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Darius Čiužauskas

Oct 12, 2022, 9:04 AM

Lietuvoje saugų prieglobstį nuo Rusijos paskelbto karo rado beveik 68 tūkstančiai iš gimtinės priverstų pasitraukti ukrainiečių. Į Klaipėdą jų atvyko beveik 3400.

Didžioji dalis lietuvių karo pabėgėlių iš Ukrainos atžvilgiu yra ne tik nusiteikę teigiamai, bet ir stengiasi pagal išgales jiems padėti.

Tačiau tokie geranoriški yra ne visi mūsų šalyje gyvenantys asmenys. Tokių galima rasti ir Klaipėdoje. Ir ne tik burbančių prieš televizorių, bet ir nevengiančių pagiežos išlieti viešai.

Neseniai dvi uostamiestyje laikinai prisiglaudusios jaunos ukrainietės užsipultos miesto viešajame transporte. Ir tai padarė ne koks nors keleivis, o maršrutinio autobuso vairuotojas.

Apie tai pačios vos pilnametystės sulaukusios merginos niekam oficialiai nepranešė. Tik pasiguodė joms padedantiems klaipėdiečiams. Suprasdami, kad apie tokius įvykius tylėti negalima, pastarieji kreipėsi į „Vakarų ekspresą“.

Garbės nedarantis incidentas uostamiestyje įvyko rugsėjo 21-osios vakarą. Apie 18–19 val. dvi iš Ukrainos atvykusios merginos važiavo 14 maršruto autobusu. Jos žinojo, kad ukrainiečiai pabėgėliai Klaipėdos maršrutiniais autobusai vežami nemokamai.

„Mums pasakė, kad užtenka tik parodyti asmens pasą ir po miestą kursuojančiais maršrutiniais autobusais galėsime važiuoti nemokamai“, – pasakojo po patirto šoko jau atsigavusios merginos.

Įlipusios į 14 maršrutu važinėjantį autobusą ukrainietės taip ir padarė. Parodė vairuotojui savo pasus. Vyriškio reakcija buvo labai, švelniai tariant, netikėta.

„Vairuotojas mums grubiai atrėžė, kad, na ir kas, jog jūs man rodote savo pasus. Pasakė, kad tai yra tas pats, jei jis atvyktų į Ukrainą ir važinėtųsi veltui. Pavartojo žodį „našaru“, – teigė moterys.

Nuo tokios įvykių eigos suglumusios ukrainietės puolė teisintis, kad apie galimybę uostamiestyje važinėti nemokamai jos informuotos tvarkantis dokumentus.

„Vakarų ekspreso“ duomenimis, abi merginos nelaukia tik paramos ir jau įsidarbino.

14-uoju maršrutu važinėja keleivių transporto kooperatinės bendrovės „Gintarinis vairas“ autobusai. Bendrovės vadovas Raimondas Žeimys „Vakarų ekspresą“ patikino, jog apie tokį incidentą nieko negirdėjo.

„Apie tokį įvykį nieko nežinau. Į mus tikrai niekas nesikreipė ir nepranešė. Nei keleivės, nei „Klaipėdos keleivinio transporto“ atstovai.

Dar daugiau. Nieko panašaus mūsų autobusuose niekada nėra įvykę. Mes visi palaikome Ukrainą“, – sakė R. Žeimys.

Nors Klaipėdoje apsigyvenę ir nemažai nemokamų paslaugų gaunantys karo pabėgėliai iš Ukrainos kai kuriuos klaipėdiečius erzina, ne visi jie yra tik išlaikytiniai. Nemažai darbingo amžiaus ukrainiečių dirba, išlaiko patys save ir dar moka mokesčius.

Uostamiestyje tokių ukrainiečių gali būti net apie du tūkstančius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.