Neblaiviam vairavusiam Turto banko departamento vadovui R. Galvėnui pažemintos pareigos

Neblaiviam vairavusiam parlamentarės Rasos Budbergytės sutuoktiniui Rolandui Galvėnui pažemintos pareigos – Turto banke Teisės ir administravimo departamento vadovo pareigas iki tol ėjęs R. Galvėnas po apkaltinamojo nuosprendžio įsiteisėjimo tapo eiliniu darbuotoju.

Vairuotojo baudžiamoji byla nutraukta, perdavus laiduotojai, jis laikomas neteistu.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Vairuotojo baudžiamoji byla nutraukta, perdavus laiduotojai, jis laikomas neteistu.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2022, 2:24 PM, atnaujinta Oct 23, 2022, 2:25 PM

„Įmonės vertybės yra labai aiškios, darbuotojas tai suprato, pats parašė prašymą dėl perkėlimo į kitas pareigas, jis dirba tame pačiame departamente, tik jam dabar nepavaldus joks darbuotojas“, – BNS sakė Turto banko atstovas Karolis Vaitkevičius.

R. Galvėno darbovietė apie jam iškeltą bylą sužinojo iš žiniasklaidos, kai byla buvo peržiūrėta apeliacine tvarka.

Teismas parlamentarės Rasos Budbergytės globai, kaip laiduotojai, metams perdavė neblaivų vairavusį jos sutuoktinį.

Be to, rugsėjo 15 dieną paskelbtu Vilniaus apygardos teismo nauju nuosprendžiu iš vairuotojo neatlygintinai konfiskuotas jam nuosavybės teise priklausantis automobilis „Audi Q5“, kurį jis ir vairavo neblaivus. Byloje rašoma, kad šiuo automobiliu naudojasi ir politikė.

Prieš tai bylą nagrinėjęs Vilniaus apylinkės teismas iš R. Galvėno buvo nusprendęs konfiskuoti tik 4 tūkst. eurų.

Su tokiu nuosprendžiu nesutiko prokuratūra – ji manė, kad turėjo būti konfiskuotas visas automobilis, o ne dalį jo vertės atitinkanti suma.

Vilniaus apygardos teismas atkreipė dėmesį, kad vairuotojui nustatytas neblaivumo laipsnis yra artimas sunkiam – jo iškvėptame ore nustatyta 2,27 promilės etilo alkoholio koncentracija.

Alkoholį vyras vartojo tą pačią dieną prieš sėsdamas prie vairo, neblaivus vairavo judriame ir tankiai apgyvendintame Žvėryno rajone Vilniuje.

Pasak teismo, vairuodamas neblaivus, R. Galvėnas kėlė realų pavojų ne tik eismo saugumui, bet ir kitų eismo dalyvių bei savo paties sveikatai ar net gyvybei, sukėlė avariją – Saltoniškių gatvėje, keisdamas važiavimo kryptį iš antros eismo juostos į pirmą, neįsitikino, jog tai daryti saugu, dėl ko kliudė pirmoje eismo juostoje važiuojantį automobilį.

„Visa tai patvirtina realų, o ne deklaruojamą asmens sukeltą pavojų eismo saugumui, kitų eismo dalyvių sveikatai ir gyvybei ir tik laimingo atsitiktinumo dėka įvykio metu išvengta dar sunkesnių padarinių“, – rašoma Vilniaus apygardos teismo nuosprendyje.

Teismas akcentavo, kad R. Galvėnas yra teisininkas, turi didelę advokato darbo patirtį, geriau nei įprastas pilietis išmano Lietuvoje galiojančius teisės aktus bei teisinės atsakomybės pagrindus, tarp jų ir už transporto priemonės vairavimą neblaiviam, tuo metu svarbias pareigas valstybinėje įmonėje.

Vairuotojo baudžiamoji byla nutraukta, perdavus laiduotojai, jis laikomas neteistu. Tačiau teismas taip pat atėmė teisę vairuoti vienerius metus ir devynis mėnesius.

A. Galvėnas neblaivus prie vairo sulaikytas šiemet vasario 15-ąją, apie 22.35 valandą.

Jis teisme pripažino, kad tądien buvo jo gimtadienis, pasikvietė keletą draugų atšvęsti, šiek tiek išgėrė, o šventės metu įvykus ginčui dėl muzikos bei būdamas įsitempęs, nutarė išeiti į lauką prasivėdinti.

Radęs striukėje raktus, nusprendė ne pasivaikščioti, o pasivažinėti po tuščią Žvėryno mikrorajoną. Grįžtant namo įvyko susidūrimas su kitu automobiliu, kurio jis net nepajuto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.