Lietuvos vadovai pasveikino Latviją Nepriklausomybės dienos proga

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda, premjerė Ingrida Šimonytė ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen penktadienį sveikindami Latviją Nepriklausomybės dienos proga linki gerovės ir klestėjimo, kviečia tvirtai laikytis drauge dėl paramos Ukrainai.

Viktorija Čmilytė-Nielsen, Gitanas Nausėda, Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen, Gitanas Nausėda, Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
 Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
 Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-11-18 08:07, atnaujinta 2022-11-18 09:14

Prezidentas G. Nausėda sveikinime akcentuoja, jog Lietuva ir Latvija yra ne tik kaimynės, bet ir artimiausios sąjungininkės Europos Sąjungoje bei Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje.

„Esu įsitikinęs, kad ir toliau plėtosime glaudžius Lietuvos ir Latvijos santykius tiek dvišaliu, tiek regioniniu lygmeniu, kartu stiprinsime mūsų bendrą saugumą ir ginsime demokratiją, taisyklėmis grindžiamą tarptautinę tvarką ir laisvę“, – rašoma sveikinime, kurį penktadienį paskelbė Prezidentūra.

Šalies vadovo teigimu, Baltijos šalių istorinė kova ir kelias į nepriklausomybę dar kartą primena krypties pasirinkimo svarbą, todėl Rusijos karo Ukrainoje akivaizdoje reikia siekti, kad tarptautinės teisės normų pažeidimai ir karo nusikaltimai nebūtų pamiršti, o atsakingi asmenys būtų patraukti atsakomybėn.

„Tikiu, kad drauge ir toliau teiksime visapusišką karinę, politinę, ekonominę ir humanitarinę paramą Ukrainai, ginančiai savo suverenitetą, teritoriją ir žmones“, – sakoma sveikinime.

Premjerės I. Šimonytės sveikinime pabrėžiama, kad Baltijos šalių patirtis ir vienybė labai svarbi kuriant taikią, klestinčią, stiprią ir agresorių šantažui nepasiduodančią Europą, o siekiant tvarios taikos žemyne svarbu išlikti vieningiems remiant Ukrainą ir griežtinant sankcijas Rusijai ir Baltarusijai.

„Latvijos nepriklausomybės šventė – įkvepiantis priminimas daugeliui pasaulio tautų, kiek daug gali pasiekti laisva ir demokratiška šalis. Ši diena ypatinga ir Lietuvai, nes lietuviai ir latviai – broliškos tautos, artimi draugai ir sąjungininkai, kurių likimai taip glaudžiai susipynę“, – sakoma premjerės sveikinime, kurį paskelbė Vyriausybės spaudos tarnyba.

Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen savo sveikinime pažymi, kad prieš 104 metus lapkričio 18 dieną Latvių tautos taryba, paskelbdama Latvijos nepriklausomybę, veikė ryžtingai ir drąsiai.

„Šiandien parlamentinio susitelkimo ir drąsos reikia ne tik svarbiems sprendimams, užtikrinantiems šalies gyventojų gerovę, priimti, bet ir tiesiant pagalbos ranką demokratijos kelią pasirinkusioms valstybėms“, – Seimo Ryšių su visuomene paskelbtame sveikinime sako parlamento vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.