Kaip Lietuva gyveno praėjusią savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

Vidzgirio gyvenamajame rajone, šalia Likiškėlių progimnazijos, įrengta nauja žaidimų aikštelė 6–14 metų vaikams. Joje pastatytos įvairios sūpynės, karstynės, laipiojimo sienelės.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Vidzgirio gyvenamajame rajone, šalia Likiškėlių progimnazijos, įrengta nauja žaidimų aikštelė 6–14 metų vaikams. Joje pastatytos įvairios sūpynės, karstynės, laipiojimo sienelės.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Neteisėtai sugautas šlakis pažeidėjui kainuos labai brangiai – už žuvų ištekliams padarytą žalą jam teks sumokėti 970 eurų. 
Neteisėtai sugautas šlakis pažeidėjui kainuos labai brangiai – už žuvų ištekliams padarytą žalą jam teks sumokėti 970 eurų. 
Antradienį Vilniaus oro uoste nusileido Karinių oro pajėgų sraigtasparnis su donoro kepenimis iš užsienio.
Antradienį Vilniaus oro uoste nusileido Karinių oro pajėgų sraigtasparnis su donoro kepenimis iš užsienio.
Ketvirtadienį Kaune automobiliui „Nissan“ susidūrus su nedideliu automobilvežiu „Nissan“ apvirto ant stogo.
Ketvirtadienį Kaune automobiliui „Nissan“ susidūrus su nedideliu automobilvežiu „Nissan“ apvirto ant stogo.
Daugiau nuotraukų (15)

Lrytas.lt

Nov 19, 2022, 5:34 PM

Klaipėda

Uostamiesčio gyventojai balsuodami išrinko tris projektus, kuriems įgyvendinti iš savivaldybės biudžeto bus skirta 100 tūkst. eurų.

Daugiausia simpatijų pelnė „Vieša laisvalaikio erdvė dideliems ir mažiems“ Smeltės mikrorajone.

Antroji vieta atiteko „Baltų simbolių takui Tauralaukyje“, trečioji – daugiafunkcei ekstremalaus bėgimo treniruočių aikštelei šalia Vasaros koncertų estrados.

Dalyvaujamojo biudžeto konkursas šįmet surengtas antrą kartą.

Iš trijų pernykščių objektų du – vaikų žaidimų aikštelės – jau baigiami.

Nida

Naujoji meninė instaliacija „Gintaro šventyklėlė“ (autorius Mantas Maziliauskas) įkurdinta šalia Gintaro muziejaus Nidoje. Tai muziejaus savininkų Virginijos ir Kazimiero Mizgirių dovana Neringai.

Karūną primenančios erdvinės vertikalios skulptūros aukštis – 8, skersmuo – 2,7–3,5 metro. Konstrukcijai panaudotas nerūdijančiojo plieno karkasas, stygos, braziliškas ąžuolas, baltas betonas.

Aplink visą Gintaro muziejaus teritoriją išdėlioti ženklai – tarsi naujieji krikštai, prie įėjimo – tūrinė kompozicija, tarsi sujungta iš Nidos pušynų spyglių.

Ukmergė

Policija sulaikė 22 metų vaikiną, įtariamą iš Ukmergės Šv.Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios pavogusį 7 tūkst. eurų. Pinigai buvo pavogti išlaužus seifą zakristijoje.

Pas nesyk teistą įtariamąjį namuose buvo surasta dalis pinigų ir narkotinių medžiagos. Už dalį pavogtų pinigų ukmergiškis buvo spėjęs įsigyti automobilį „Audi A6“.

Alytus

Antradienį į avariją pateko ir buvo sudaužytas policijos pareigūnų automobilis „Škoda“.

Incidentas įvyko, kai į kelią staiga įbėgo šuo. Automobilio vairuotojas, vengdamas kliudyti gyvūną, pasuko į dešinę ir trenkėsi į tvorelę, skiriančią šaligatvį nuo važiuojamosios dalies. Šuo pabėgo.

Vidzgirio gyvenamajame rajone, šalia Likiškėlių progimnazijos, įrengta nauja žaidimų aikštelė 6–14 metų vaikams. Joje pastatytos įvairios sūpynės, karstynės, laipiojimo sienelės.

Projektą miesto savivaldybė įgyvendino kartu su verslininkais.

Stiklo paketų gamintoja „Glass LT“ už 30 tūkst. eurų nupirko žaidimo ir sporto įrenginių. Savivaldybės lėšomis (per 25 tūkst. eurų) aikštelėje buvo padarytas drenažas, išlygintas ir sutvirtintas pagrindas, pastatyti suoliukai ir šiukšlių dėžės.

Garliava

Ketvirtadienio rytą kilo gaisras Kauno rajone esančioje polistireną gaminančioje įmonėje „Baltijos polistirenas“. Liepsnas malšino aštuoni ugniagesių ekipažai.

Maskoliškis

Anykščių rajone, prie Virintos upės, Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai, bendradarbiaudami su visuomenine organizacija „Lašišos dienoraštis“, pričiupo vyrą, tinklu gaudantį žuvis.

Neteisėtai sugautas šlakis pažeidėjui kainuos labai brangiai – už žuvų ištekliams padarytą žalą jam teks sumokėti 970 eurų.

Be to, už nelegalią žvejybą gresia bauda iki 300 eurų, bus konfiskuotas ir tinklas.

Kėdainiai

Į Juozo Paukštelio progimnaziją įsiveržęs kirviu ginkluotas 32 metų vyras reiškė nepasitenkinimą pedagogų darbu. Mojuodamas kirviu jis piktinosi, kad mokykloje jo vaikas patyrė smurtą.

Incidento metu mokiniams buvo liepta užsirakinti klasėse. Įsibrovėlį sulaikė iškviesti policijos pareigūnai.

Šilgaliai

Šakių rajone, šalia Šešupės esančio kaimo senosiose dvaro kapinėse, kuriose palaidota XVIII a. šį kraštą valdžiusi Pavlovskių giminė, radosi neįprastas statinys.

Dvarininkų laidojimo rūsys, bene vienintelis rajone, ne kartą buvo išplėštas. Todėl dvarininkų palaidojimo vieta buvo uždengta stikliniu gaubtu, kuris apsaugos nuo gamtos poveikio ir nuo vandalų.

Vilnius

Antradienį Vilniaus oro uoste nusileido Karinių oro pajėgų sraigtasparnis su donoro kepenimis iš užsienio.

Tai ketvirtas kartas šiais metais, kai iš užsienio atgabenami donoro organai. Sausio mėnesį į Santaros klinikas buvo atvežti mirusio mažamečio inkstai, vėliau Karinių oro pajėgų sraigtasparnis į Lietuvos transplantacijos centrus du kartus atgabeno donoro kepenis.

Kalvarijų gatvėje esančiame viešbutyje per ginčą peiliu sužalotas 56 metų vyras. Po suteiktos medicinos pagalbos nukentėjusysis gydomas ambulatoriškai.

Šiuo nusikaltimu įtariamam vyrui nustatytas 2,14 promilės girtumas. Jis uždarytas į areštinę.

Didžioji Riešė

Penktadienio rytą Vilniaus rajone „Mazda“ rėžėsi į krovininį automobilį.

Į įvykio vietą atskubėjus pareigūnams paaiškėjo, kad „Mazda“ vairuotojas neturi vairuotojo pažymėjimo, o automobilį, kuris po avarijos buvo smarkiai apgadintas, įsigijo visai neseniai.

Žmonės nenukentėjo.

Šiauliai

Antradienio popietę Šiaulių policijos ir ugniagesių ekipažai skubėjo į Zoknių aerodromo pašonėje esančią Aerouosto gatvę, kur buvo rastas galingas sprogmuo.

Apie jį policijai pranešė gatvę remontuojantys darbininkai. Spėjama, kad tai Antrojo pasaulinio karo laikų aviacinė bomba.

Vilkaviškis

Trečiadienį apie 13 val. judrioje Vytauto gatvėje nemalonumų patyrė dvi garbaus amžiaus vilkaviškietės. Blaivi 79 metų automobilio „Opel Astra“ vairuotoja pėsčiųjų perėjoje nepastebėjo 81 metų pensininkės ir ją partrenkė.

Nukentėjėlė buvo nugabenta į Vilkaviškio ligoninę.

Kaunas

Trečiadienio popietę judrioje Tvirtovės alėjoje staiga sutriko 61 metų vairuotojo sveikata.

Pagalbą iškvietė pro šalį einantys žmonės.

Į įvykio vietą atskubėjusios dvi greitosios pagalbos medikų brigados bandė nelaimėlį gaivinti, bet jam niekuo padėti nebebuvo galima. Gydytojai konstatavo automobilio „Ford Galaxy“ vairuotojo mirtį. Vyras anksčiau turėjo rimtų sveikatos bėdų, sirgo širdies liga.

Ketvirtadienį Kaune automobiliui „Nissan“ susidūrus su nedideliu automobilvežiu „Nissan“ apvirto ant stogo.

Abu nesunkiai nukentėję vairuotojai išvežti į ligoninę.

Panevėžys

Filosofui Arvydui Šliogeriui (1944–2019) suteiktas miesto garbės piliečio vardas.

„A.Šliogeris – vienas iškiliausių šiuolaikinių lietuvių mąstytojų, vokiečių egzistencializmo tyrinėtojas, filosofinių tekstų vertėjas, eseistas, daugelio filosofijos knygų ir vadovėlių autorius. Jo darbai žinomi Europoje ir pasaulyje“, – teigė miesto meras Rytis Račkauskas.

Dubičiai

Pasienio pareigūnai Varėnos rajone sulaikė 21 metų Šalčininkų rajono gyventojo vairuojamą automobilį „Volkswagen Touareg“ su kontrabandinių cigarečių kroviniu.

Automobilio dugne buvo įrengta slėptuvė, kurioje aptikta 1492 pakeliai „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“ cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Už tai gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų ir transporto priemonės konfiskavimas.

Tyliai

Pakruojo rajone pavogtas gatvėje stovėjęs įmonei priklausantis automobilis „Toyota Prius“. Po kelių valandų nežymiai apgadinta mašina rasta griovyje.

Iš transporto priemonės pagrobtas planšetinis kompiuteris „Samsung Galaxy“.

Perloja

Varėnos rajono kaimo ugniagesių komanda nuo šiol dirbs geresnėmis sąlygomis. Neseniai baigtas statyti garažas, o savivaldybė už 30 tūkst. eurų ugniagesiams nupirko 1992 metų automobilį „Mercedes-Benz“, kurio cisternoje telpa beveik 3 tūkst. litrų vandens.

Klaipėda

Uostamiestyje pristatytas, o vakar Lietuvos kino teatrų ekranus pasiekė istorinis atkuriamosios dokumentikos filmas „Pūga prie Mėmelio. Klaipėdos atvadavimo saga“ (rež. Andrius Lygnugaris). Ši valandos trukmės juosta – įžanga į 2023 metus, kurie minint Klaipėdos krašto ir Lietuvos susijungimo 100-metį Seimo nutarimu paskelbti Klaipėdos krašto metais.

1923 metų sausio 15-osios sukilime dalyvavo 1500 karių, dvylika lietuvių žuvo. Filme daug dokumentinės medžiagos, to meto įvykius komentuoja istorikas Alfonsas Eidintas, parašęs knygą „Pūga prie Mėmelio“, kiti istorikai. Filme yra ir vaidybinių epizodų, pagrindinė jo ašis – tuometis Lietuvos ministras pirmininkas Ernestas Galvanauskas. Juostą bus siūloma įtraukti į Klaipėdos savivaldybės bendrojo lavinimo mokyklų ugdymo planus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.