Arūnas Dumalakas. Amerikos lygį pasieksime per Kalėdas

Pagalvojote apie maratoną po parduotuves prieš didžiausią metų šventę? Ne, ne dėl to mums šviečiasi pavyti Ameriką, kad kaip išprotėję lakstysime po prekybos centrus, pripirksime niekam nereikalingų kvepiančių žvakių, puodelių ar kitokio šlamšto.

Arūnas Dumalakas<br> lrytas.lt montažas.
Arūnas Dumalakas<br> lrytas.lt montažas.
Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 23, 2022, 5:04 PM

Prisimenate 2015-aisiais Amerikoje nutikusią istoriją, kai viena moteris savo katiną džiovino mikrobangų krosnelėje? Ji vėliau aiškino: instrukcijoje nebuvo parašyta, kad to daryti negalima. Ir laimėjo bylą.

Siekdami apsisaugoti nuo panašių atvejų gamintojai pradėjo kepti instrukcijas, kurios, atrodo, skirtos idiotams.

Štai elektrinės orkaitės instrukcijoje aiškinama, kad joje negalima šildyti sušalusių rankų arba kojų. O įsigijusiam plaukų džiovintuvą patariama miegant prietaisu nesinaudoti.

Užrašas ant pudingo pakuotės įspėja: po kaitinimo produktas bus karštas. Lygintuvų gamintojai perspėja nelyginti drabužių, kai jie yra ant kūno. Tuo metu elektros girliandų instrukcijoje rašoma: „Skirta naudoti tik viduje ar lauke.“

Prabėgo 7 metai. Ir štai Lietuvai sužibo žvaigždė pagaliau pasiekti Amerikos, kurioje daugiausia tokių pamokymų, lygį.

Mat paaiškėjo, kad 99 proc. lietuvių iki šiol nemokėjo pakabinti ant eglės kalėdinių žaislų. Bet nuliūsti nereikia – jau platinama instrukcija, kaip teisingai atlikti šį malonų darbą.

Pasirodo, dauguma žaislų turi metalinę viršūnėlę ir sulenktą vielutę. Mieli lietuviai, nebekiškite per ją siūlo, už kurio kabindavote žaislus ant žaliaskarės šakų.

Ta sulenkta vielutė ir yra kabliukas. Tereikia nuimti nuo žaislo metalinę viršūnėlę kartu su vielute. Po to ištraukti vielutę iš viršūnėlės. Užmauti vielutę ant šakos, uždėti ant jos atgal metalinę viršūnėlę ir pritvirtinti žaislą. Štai ir Amerika arti. Tik sustirusio rainio nekiškite į mikrobangų krosnelę, nes pasipylus instrukcijoms ir ant tualetinio popieriaus pakuotės atsiras pamokymas nevartoti per burną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.