Gyvenantiems ne miesto centre įdomią veiklą siūlo bendruomenė „Santalka“

Vilniaus Pašilaičių bendruomenė Santalka įkurta 2003 m., jos tikslas – skatinti demokratinės ir pilietinės lygių teisių ir galimybių visuomenės formavimąsi, atstovauti Pašilaičių bendruomenei, tenkinti svarbiausius socialinius, kultūrinius poreikius, puoselėti vertybes. Santalka aktyviai dalyvauja įgyvendinant šiuos tikslus. Tikslus pasiekti padeda ir aktyvus dalyvavimas projektuose. Šiais metais Pašilaičių bendruomenė Santalka parengė dar vieną projektą pagal Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2022 metų veiksmų plano 1.1.6 priemonę „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ bei gavusi finansavimą (iš LR Sveikatos apsaugos ir darbo ministerijos) suorganizavo eilę renginių, edukacinių užsiėmimų ir kt.

Projektas „Būk aktyvus, žmogau“ tęstinis, įgyvendinamas trečius metus.<br>„Pexels.com“ nuotr.
Projektas „Būk aktyvus, žmogau“ tęstinis, įgyvendinamas trečius metus.<br>„Pexels.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2022, 1:54 PM

Projektas „Būk aktyvus, žmogau“ tęstinis, įgyvendinamas trečius metus. Įgyvendinant projektines veiklas per pastaruosius du metus, pasitvirtino teiginys, kad Pašilaičiuose yra nemažai senjorų, kurie yra pakankamai mobilūs, nori veiklos, nori bendrauti, išsikalbėti, patirti įspūdžių, pasidalinti savo patirtimi, prisiminimais, arba tiesiog pabūti tarp to paties amžiaus žmonių, o taip pat – ir pabendrauti su jaunesniais savanoriais.

Siekiama, kad bendruomenės Santalka veikla būtų prieinama kiekvienam gyventojui. Veiklomis siekiama stiprinti gyventojų sutelktumą ir tarpusavio pasitikėjimą, organizuoti vaikų ir jaunimo laisvalaikio užimtumą, skatinti bendruomenės narių kultūrinę ir švietėjišką veiklą, skatinti sporto ir sveikatinimo veiklą, skatinti bendruomenių akcijų bei iniciatyvų, skirtų viešųjų erdvių ir aplinkos kokybei gerinti, organizavimą.

Parinkta projekto turtinga programa. Iki š.m. lapkričio mėnesio vidurio organizuota eilė edukacijų (siuvinėjimo, vilnos vėlimo, Modelino dubenėlių lipdymo, tapybos ant tekstilinių maišelių užsiėmimai) Pažintinė kelionė į Pakruojo dvarą, Šiaurietiško ėjimo užsiėmimai. Ketvirtadieniais vyksta Kavos popietės, kur senjorai susirenka pabendrauti ar pasimokyti. Nepamiršti ir seniūnijos teritorijos mokiniai, kurie aktyviai dalyvavo akcijoje „Auksinis lapas – 2022“ bei Sporto šventėje. Į veiklas įtrauktos ir ukrainiečių šeimos, gyvenančios teritorijoje.

Gyventojų dar laukia Kalėdiniai renginiai, eglės įžiebimo šventė. Ugdant savanoriškas idėjas bei kompetencijas Kalėdinio laikotarpio metu bus organizuojamas savanorystės projektas „UK gyvūnams“. Parengti savanoriai rinks šunų ir kačių maistą, perduos jį GGI savanoriams, tada maistą išveš ir paskirstys Ukrainoje esantys koordinatoriai.

Projektas tenkina visų amžiaus grupių vietos gyventojų poreikius, prisideda prie socialinės sanglaudos, daro įtaką aukštesnei bendruomenės narių gyvenimo kokybei, didina gyvenamosios vietos patrauklumą.

Stipri bendruomenė yra ten, kur tarp žmonių vyksta glaudus bendravimas, patiriamas bendrumo jausmas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu