E. Dobrowolska tiksi, kad ES artimiausiu metu sutars dėl specialaus tribunolo Rusijai

Europos Sąjungos (ES) Teisingumo ir vidaus reikalų ministrų tarybos posėdyje Briuselyje dalyvaujanti teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska sako besitikinti, kad Bendrija artimiausiu metu sutars dėl specialaus tribunolo Rusijai.

E.Dobrowolska.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
E.Dobrowolska.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2022, 9:30 PM

„Europos Komisijos vadovei išreiškus aiškią lyderystę dėl politinės, teisinės ir finansinės agresoriaus atsakomybės įgyvendinimo, tvirtai palaikome šiuos ambicingus žingsnius ir tikimės, kad artimiausiu metu visi kartu susitarsime ir dėl trūkstamų teisinių mechanizmų“, – penktadienį išplatintame pranešime sakė ministrė.

„Teisingumas triumfuos tik tada, kai atsakingi asmenys bus nuteisti, o pajamos iš įšaldyto Rusijos ir jos subjektų turto galės būti konfiskuojamos ir panaudojamos žalos atlyginimui bei Ukrainos atstatymui“, – pridūrė ji.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen praėjusią savaitę pasiūlė įkurti „Jungtinių Tautų remiamą specializuotą teismą Rusijos agresijos nusikaltimui tirti ir už jį persekioti baudžiamąja tvarka“.

Lietuva ir kelios kitos regiono šalys jau kurį laiką ragina Vakarų partnerius steigti specialųjį tribunolą Rusijos agresijos nusikaltimams Ukrainoje tirti. Tai leistų patraukti atsakomybėn ir Rusijos vadovybę.

Pasak E. Dobrowolskos, šiuo metu kaip niekada svarbu sutelkti pastangas siekiant naujų teisinių įrankių taikymo karinės agresijos Ukrainoje kontekste.

Ministrės teigimu, kuo sparčiau Europa vieningai sutelks pastangas visiems įmanomiems teisingumo vykdymo formatams, įskaitant specialaus tribunolo įsteigimą, įgyvendinti, tuo greičiau teisingumo pergalę prieš nebaudžiamumą pajus milijonai kenčiančių Ukrainos žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.