Vyriausybės nariai įvertino iniciatyvą sostinės centre įkurti ministerijų miestelį: įžvelgia tiek privalumų, tiek grėsmių

Ministrai nevienareikšmiškai vertina ketinimus iki 2028 m. atnaujinti pastatų kompleksą Vilniaus centre, kur anksčiau veikė įvairūs mokslinių tyrimų institutai, ir į jį perkelti dalį ministerijų.

Vyriausybės valanda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vyriausybės valanda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2023, 2:13 PM

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas nuogąstauja, kad jo vadovaujama ministerija privalės užtikrinti saugumo reikalavimus, todėl, pasak jo, norint įgyvendinti siūlomą koncepciją, tam prireiktų itin solidžios sumos.

„Aš manau, kad, vienas dalykas, tai būtų susiję su daug didesnėmis investicijomis. Mes jau iš ministerijos esame iškėlę agentūras, kai kuriuos skyrius, kurie gali dirbti toje aplinkoje, kur nėra tiek reikalavimų, pavyzdžiui, slaptos informacijos naudojimui, zonų slaptumo sudarymui ir panašiai. Tai, be abejonės, yra paskaičiuota, kiek tai kainuotų – tai būtų gerokai didesnės lėšos“, – prieš Vyriausybės posėdį žurnalistams sakė A. Anušauskas, kartu primindamas iniciatyvą perskelti Valstybės saugumo departamentą (VSD).

„Tiesiog buvo tikrai solidi suma, kuri investuota į šį objektą“, – sakė jis.

Tuo tarpu teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska svarsto, kad koncepcijos įgyvendinimas galėtų prisidėti prie efektyvesnio Vyriausybės darbo.

„Pagrindinis dalykas yra valdymo efektyvumas, ką mes mėginame jau dabar žiūrėti. Tai dėl Teisingumo ministerijai pavaldžių įstaigų, (...) mes mėginame koncentruoti ir kartu sodinti visus. Artimiausiu metu norėtųsi tikėti, kad tai pavyks. Tai, be abejo, ir Vyriausybės aparatas analogiškai galėtų būti efektyviau valdomas“, – sakė E. Dobrowolska.

Iniciatyvai linkusi pritarti ir socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. Vis tik, pabrėžia ji, būtina numatyti optimalų viešųjų resursų naudojimą.

„Jei tai būtų optimalesnis viešųjų išteklių ir resursų naudojimas, tai tikrai idėją palaikyčiau, todėl, kad turbūt būtų patogiau, kai visas valdymas vyktų vienoje vietoje. Ir jeigu taip būtų ilgalaikėje perspektyvoje taupomi ir viešieji finansai, tai pritarčiau tokiam sprendimui“, – žurnalistams nurodė M. Navickienė.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė taip pat, iniciatyvai įkurti sostinės centre ministerijų miestelį, yra linkusi pritarti. Anot jos, būtina apsvastyti visas galimybes, kaip efektyviau organizuoti darbą.

„Aš manau, kad, sistemiškai žiūrint, matyt, tokių sprendimų reikia ir reikia galvoti, kaip geriau organizuoti patį darbą, kaip užtikrinti geresnes darbo sąlygas ir galvoti apie efektyvius valstybės turto išnaudojimo sprendimus“, – idėją detalizavo A. Bilotaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.