V. Sinkevičius tikina vidaus politikoje palaikąs „Vardan Lietuvos“: su jais pasikalbu dažniau nei su kitomis partijomis

Eurokomisaras Virginijus Sinkevičius tikina, kad dar anksti kalbėti apie jo asmeninę politinę karjerą pasibaigus kadencijai Briuselyje.

Virginijus Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Virginijus Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2023, 9:56 PM

Vis tik politikas teigia palaikąs buvusio bendražygio Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje (LVŽS) bei vyriausybėje Sauliaus Skvernelio vadovaujamą Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“.

„Be jokios abejonės“, – paklaustas ar serga už „Vardan Lietuvos“ sėkmę Lietuvos vidaus politikoje TV3 televizijai ketvirtadienį sakė V. Sinkevičius.

„Jie yra mano bičiuliai, daugelis jų tikrai yra artimi mano draugai ir mes pasikalbame daug dažniau nei su bet kuria kita politine jėga“, – kalbėjo jis.

Vis dėlto, Lietuvos atstovas Europos Komisijoje neatskleidė, ar būtent su buvusio bendrapartiečio 2016–2020 metais partija dalyvautų Lietuvos politinėje veikloje pasibaigus jo eurokomisaro kadencijai.

„Neužbėkime įvykiams už akių. Kai priimsiu sprendimus, juos tikrai viešai ištransliuosiu. Bet šiandien dienai nesu priėmęs jokio sprendimo. Likę dar dveji metai kadencijos (eurokomisaro poste – ELTA) (...) turiu padaryti dar daug darbų“, – sakė jis.

V. Sinkevičius apskritai tikino dar nesąs neapsisprendęs dėl savo ateities politikoje 2024 metais.

„Kažkur save projektuoti 2024 m. yra labai anksti, (...) negalvoju apie jokius rinkimus“, – kalbėjo eurokomisaras.

ELTA primena, kad V. Sinkevičius už aplinką ir vandenynus atsakingu eurokomisaru tapo 2019 m., kuomet į šį postą jį delegavo S. Skvernelio vyriausybė.

Iki tol, kartu su S. Skverneliu LVŽS priklausęs, politikas dvejus metus dirbo ekonomikos ir inovacijų ministru, trejus – Seimo nariu (2016–2017 m. vadovavo Ekonomikos komitetui).

2021 m. gruodį V. Sinkevičius paliko LVŽS, argumentuodamas, esą partija pasikeitė, ji „radikalėja ir priešina“.

Tų pačių metų rugsėjį LVŽS su dar keliais partijos nariais paliko ir į šios kadencijos parlamentą su partija išrinktas S. Skvernelis, įkūręs demokratų frakciją „Vardan Lietuvos“, vėliau – ir to paties pavadinimo partiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.