Eligijui Masiuliui – vėl nemalonūs klausimai apie pinigus

Apeliaciniam teismui nagrinėjant politinės korupcijos bylą, buvęs Seimo narys Eligijus Masiulis davė parodymus, bet atsisakė atsakyti į prokuroro klausimus. Todėl buvo pasirinkta kiek neįprasta tvarka: prokuroras atsiuntė klausimus teismui, o su jais susipažinę E.Masiulis ir R.Kurlianskis pasiruošė atsakymus.

 E.Masiulis vėl tvirtino, kad iš R.Kurlianskio gauti pinigai - paskola. <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
 E.Masiulis vėl tvirtino, kad iš R.Kurlianskio gauti pinigai - paskola. <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-21 15:39

2015 metų gruodžio 16 dieną Liberalų sąjūdžio vadovai susitiko Kalėdų vakarienės su koncerno „MG Grupė“ atstovais. Šios vakarienės metu, anot E.Masiulio, pirmą kartą ir buvo paminėta galimybė gauti paskolą iš R.Kurlianskio.

Šis pokalbis vyko lauke, kai E.Masiulis ir R.Kurlianskis buvo išėję parūkyti. Maždaug per penkias minutes trukusį pokalbį E.Masiulis teigė papasakojęs apie jo šeimos planus įsigyti nekilnojamojo turto Nidoje

R.Kurlianskis aptakiai atsakęs, kad tokią galimybę apsvarstytų.

E.Masiulis teigė pokalbio metu minėjęs dvi sumos – nuo 50 tūkst. iki 90 tūkst. eurų.

„Apie 50 tūkst. eurų jis atsakė tvirčiau, bet teigė labiau norintis skolinti ne mano verslui, o politinei veiklai“, – pasakojo E.Masiulis.

E.Masiulis teigė, jog kreipėsi dėl paskolos į SEB banką. Kaip tik tomis dienomis gavęs SEB banko verslo kreidto pasiūlymą su labai didelėmis palūkanomis. Anksčiau nekilnojamam turtui jis su artimaisiais jau buvo pasiėmę paskolą.

Po to vyko dar keli politiko ir verslininko susitikimai, per kuriuos jie E.Masiulio planus aptarė detaliau, o dėl paskolos sąlygų galutinai susitarė 2016 metų gegužės 4-ąją.

Kodėl verslo planus kūręs politikas ilgą laiką gyveno nežinioje? – domėjosi teisėjai. E.Masiulis atsakė, jog tiek laiko jis ieškojo būstų, į kuriuos galėtų investuoti, o gegužės pradžioje jau buvo radęs tinkamą pirkinį.

E.Masiulis teigė dėl paskolos kreipęsis ir į SEB banką ir kaip tik prieš pirmąjį pokalbį su R.Kurlianskiu gavęs SEB banko verslo kredito pasiūlymą su labai didelėmis palūkanomis. Anksčiau nekilnojamam turtui jo šeima jau buvo pasiėmusi paskolą.

E.Masiulis teigė su R.Kurlianskiu sutaręs paskolą grąžinti per metus.

Teismas domėjois, kodėl paskolos sutarties jie neįregistravo pas notarą. „Šis kelias būtų daug paprastesnis ir dabar čia nestovėčiau. Bet čia buvo pasitikėjimo klausimas, gerai pažinojau R.Kurlianskį ir nuėjau paprastesniu keliu, dėl ko dabar turiu gintis“, – kalbėjo E.Masiulis.

E.Masiulis prisiminė, jog net susitarus dėl paskolos, R.Kurlianskis sakęs ir aiškiai davęs suprasti pinigus duodantis jo politinei veiklai.

„Gal taip ir būtų buvę. Tie pinigai buvo paimti iš manęs kratos metu. Gal tai būtų greitas turto pirkimas, po to jį gal būčiau greitai pardavęs ir gautus pinigus būčiau panaudojęs politinei veiklai“, – svarstė E.Masiulis.

E.Masiulis teisme dar kartą tvirtino iš R.Kurlianskio gavęs 90, o ne 106 tūkst. eurų, kiek pareigūnai rado jo automobilyje. Jis tvirtino 16 tūkst. eurų tądien turėjęs atiduoti tuometės savo sutuoktinės seseriai, kuri taip pat vertėsi nekilnojamojo turto prekyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.