Likviduoto „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ atstovai analogišką organizaciją įkūrė Baltarusijoje

Neseniai likviduotos asociacijos „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“, įkūrėjai analogišką organizaciją įkūrė Baltarusijoje, skelbia naujienų portalas „Delfi“.

Erika Švenčionienė<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Erika Švenčionienė<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Erika Švenčionienė<br>T.Bauro nuotr.
Erika Švenčionienė<br>T.Bauro nuotr.
Neseniai likviduotos asociacijos „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“, įkūrėjai analogišką organizaciją įkūrė Baltarusijoje<br>T.Bauro nuotr.
Neseniai likviduotos asociacijos „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“, įkūrėjai analogišką organizaciją įkūrė Baltarusijoje<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 7, 2023, 5:23 PM, atnaujinta Mar 7, 2023, 5:37 PM

Kaip teigia portalas, oficialioje ceremonijoje įregistravimo dokumentus atsiėmė dar pernai Baltarusijoje įsikūręs už šnipinėjimą nuteisto Algirdo Paleckio bendražygis Edikas Jagelavičius.

Pažymima, jog įsteigta organizacija „skatins tautų tradicines, dvasines, dorovines ir šeimos vertybes, sieks nacionalinių ir kultūros tradicijų išsaugojimo, skatins tarpusavio supratimą apie istorinį likimą ir siekį išsaugoti suverenitetą ir nepriklausomybę“.

Kaip rašo „Delfi“, Baltarusijoje įsteigto „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ steigėjais tapo 15 asmenų iš Baltarusijos ir Lietuvos.

Primename, kad Vilniaus regiono apylinkės teismo Vilniaus rajono rūmai nusprendė likviduoti asociaciją „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“ kaip neteisėtai įsteigtą. Teismas akcentavo, kad asociacijos veikla yra nukreipta prieš Lietuvą.

Asociacijos „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“, vadovė Erika Švenčionienė teigė nesutinkanti su minėtu sprendimu, jį skųs.

Į teismą dėl „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ kreipėsi Generalinė prokuratūra, kuri prašė likviduoti minėtą asociaciją kaip neteisėtai įsteigtą.

Prokuratūra įsitikinusi, kad asociacija savo veiksmais propaguoja karą ir smurtą, autoritarinį valdymą, veikia dėl kitų valstybių interesų, kurie yra priešingi Lietuvos valstybės interesams, neatitinka teisėtumo reikalavimų, asociacijos veikla priešinga Konstitucijai.

Taip pat, anot prokuratūros, iš asociacijos vykdomos veiklos akivaizdu, kad tikrieji steigimo tikslai yra neteisėti, todėl asociacija negali veikti, tad turi būti pripažinta neteisėtai įsteigta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.