G. Landsbergio kabineto vadovo pareigas pradeda eiti diplomatas Simonas Šatūnas

Trečiadienį užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio kabineto vadovu paskirtas diplomatas, buvęs Lietuvos eurokomisaro Virginijaus Sinkevičiaus kabineto vadovas Simonas Šatūnas.

 Simonas Šatūnas.<br> URM nuotr.
 Simonas Šatūnas.<br> URM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2023, 6:25 PM

„Džiaugiuosi, kad S. Šatūnas sugrįžo į Lietuvos diplomatinę tarnybą ir prisijungė prie komandos. S. Šatūnas yra labai patyręs diplomatas, puikiai išmanantis ne tik ES politikos formavimo ir įgyvendinimo klausimus, bet ir daugelį kitų politikos sričių, ypač energetikos bei prekybos politiką, turi įvairiapusę tarpinstitucinio koordinavimo bei vadovavimo didelėms komandoms patirtį“, – ministerijos išplatintame pranešime teigė Lietuvos diplomatijos vadovas G. Landsbergis.

S. Šatūnas iki šiol vadovavo Lietuvos eurokomisaro V. Sinkevičiaus kabinetui Europos Komisijoje. Diplomatas nuo 2019 m. dirbo Briuselyje Lietuvos nuolatinio atstovo ES pavaduotoju, vėliau tapo Laikinuoju nuolatiniu atstovu ES ir COREPER2 atstovu.

Ministras G. Landsbergis taip pat dėkoja iki šiol ministro kabineto vadovo pareigas ėjusiam ambasadoriui Algimantui Rimkūnui. A. Rimkūnas toliau tęs darbą ministro komandoje ir koordinuos 2024 m. referendumo dėl dvigubos pilietybės ir rinkimų organizavimo klausimus tarp Lietuvos atsakingų institucijų ir diplomatinių atstovybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.