V. Blinkevičiūtė: Seimas pradeda pavasario sesiją su itin menku visuomenės pasitikėjimu

Beprasidedant Seimo pavasario sesijai, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė tvirtina, kad parlamentas pradeda darbą turėdamas itin menką visuomenės pasitikėjimą. Be to, pasak europarlamentarės, gyventojų pasitikėjimą yra praradusi ir Seimo vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

V. Blinkevičiūtė.<br>V. Skaraičio nuotr.
V. Blinkevičiūtė.<br>V. Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2023, 8:55 AM

„Tiesą pasakius, Seimas šią pavasario sesiją pradeda su itin menku visuomenės pasitikėjimu. Deja, pradedant Seimo pirmininke taip pat“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė V. Blinkevičiūtė.

Neatmeta galimybės palaikyti interpeliaciją V. Čmilytei-Nielsen, R. Morkūnaitei-Mikulėnienei

Seime kilus galimos pedofilijos skandalui, kai buvusiam parlamentarui, konservatoriui Kristijonui Bartoševičiui buvo pareikšti įtarimai dėl nepilnamečių vaikų prievartos ir tvirkinimo, opozicijos gretose bręsta iniciatyva interpeliuoti Seimo pirmininkę bei Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnę Radvilę Morkūnaitę-Mikulėnienę.

V. Blinkevičiūtė neatmetė, kad socialdemokratai palaikys šias iniciatyvas, tačiau, pasak jos, frakcija sprendimus priims tik įvertinusi, kokie klausimai bus keliami Seimo vadovybės atstovėms.

„Tarsimės, svarstysime, matysime, kokie klausimai bus iškelti dar kartą“, – aiškino ji.

Be to, politikė pažymėjo, kad LSDP frakcija kreipėsi į Seimo etikos sargus, kad komisija įvertintų tiek V. Čmilytės Nielsen, tiek R. Morkūnaitės-Mikulėnienės veiksmus. Etikos ir procedūrų komisija praėjusią savaitę nutarė pradėti tyrimą šiuo klausimu.

„Žiūrėsime, koks bus sprendimas. Bet kokiu atveju, atsakysiu labai paprastai ir žmogiškai – vis tiek visiems aišku, akivaizdu, kad kažkas melavo visame šitame skandale. Ir su tuo melu turės gyventi visą gyvenimą. Aš nežinau, man tai būtų labai sudėtinga ir nelengva. Manau, kad ir tiems žmonėms yra taip pat sunku ir nelengva“, – apgailestavo V. Blinkevičiūtė.

ELTA primena, kad kovo 10 d. Seimas renkasi į eilinę pavasario sesiją.

Pavasario sesijos darbų programos projekte – daugiau kaip 460 teisės aktų projektų (be lydimųjų). Vyriausybė į sesijos darbų programą pasiūlė įrašyti 92, Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda – 23, Seimo nariai (frakcijos) – 254 teisės aktų projektus.

Tarp svarbiausių sesijos darbų – kompleksinė mokesčių reforma, projektai, skirti padėti socialiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms, socialinės ir sveikatos apsaugos, krašto gynybos ir nacionalinio saugumo sričių klausimai, tolesnis Lietuvos žaliojo kurso įgyvendinimas, viešojo sektoriaus pokyčiai.

Seimo opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija ketina dar kartą inicijuoti parlamentinį tyrimą dėl Seimo nario mandato atsisakiusio politiko K. Bartoševičiaus. Kol kas šią iniciatyvą palaiko tik 20 Seimo narių.

Iš Seimo pasitraukusiam K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo. Prokuratūros teigimu, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam einant Seimo nario pareigas. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.