NATO pratybos sėkmingai baigtos – Lietuvos institucijos išbandė pasiruošimą nacionalinėms krizėms

Kovo 14-ąją baigėsi NATO pratybos CMX, kuriose Lietuva kartu su NATO partneriais tikrino NATO sąjungininkų konsultavimo ir sprendimų priėmimo procedūras strateginiu politiniu-kariniu lygiu. Pratybose dalyvavo Prezidentūros, Vyriausybės, ministerijų, pavaldžių institucijų, Lietuvos kariuomenės atstovai, civilinis ir karinis personalas iš kitų NATO šalių bei Suomijos ir Švedijos. Pratybos vyko nuo kovo 9 iki 14 dienos.

NATO pratybos sėkmingai baigtos – Lietuvos institucijos išbandė pasiruošimą nacionalinėms krizėms.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
NATO pratybos sėkmingai baigtos – Lietuvos institucijos išbandė pasiruošimą nacionalinėms krizėms.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2023, 3:55 PM

„Tarptautinės pratybos suteikė Lietuvos institucijoms galimybę stiprinti bendradarbiavimą su NATO sąjungininkais, gerinti pasirengimą suvaldyti galimas krizines situacijas ir ugdyti gebėjimą reaguoti į įvairiausių grėsmių scenarijus, didinti institucijų atsparumą ir kolektyvinį sąjungininkų saugumą, išbandyti tarpinstitucinio veikimo modelius, identifikuoti problemines sritis, kurioms galime skirti dėmesį jau dabar“, – pažymi Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė, akcentuodama, kad parengus pratybų ataskaitą, ministerijoms ir įstaigoms bus suformuotos konkrečios užduotys ir pavedimai bei suderinti įgyvendinimo planai, o išmoktos pamokos virs veiksmais, stiprinančiais grėsmių atsparumo didinimo ir krizių valdymo sistemas.

Pratybose buvo treniruojamasi visapusiškai reaguoti į sudėtingus civilinius-karinius scenarijus hibridinėje aplinkoje. Taip pat buvo rengiami „personalo personalui“ mainai su Europos išorės veiksmų tarnyba, Europos Komisija ir Europos Sąjungos Tarybos generaliniu sekretoriatu.

Pratybas Lietuvoje koordinavo LRVK Nacionalinis krizių valdymo centras.

CMX 2023 pratybos suteikė galimybę Lietuvos institucijoms stiprinti bendradarbiavimą su NATO sąjungininkais, gerinti pasirengimą suvaldyti galimas krizines situacijas ir ugdyti gebėjimą reaguoti į įvairiausių grėsmių scenarijus, didinti institucijų atsparumą ir kolektyvinį sąjungininkų saugumą.

Kaip ir ankstesnėse CMX pratybose, CMX 2023 nedalyvavo dislokuotos pajėgos. Pratybose buvo treniruojamasi visapusiškai reaguoti į sudėtingus civilinius-karinius scenarijus hibridinėje aplinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.