LLRA-KŠS apskundė VRK sprendimą teismui: W. Tomaszewskis neatmeta, kad partija į teisėsaugą kreipsis dar dėl kelių aplinkybių

Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) teismui apskundė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą neperskaičiuoti balsų antrame Vilniaus rajono mero rinkimų ture.

W.Tomaszewskis.<br>T.Bauro nuotr.
W.Tomaszewskis.<br>T.Bauro nuotr.
W.Tomaszewskis.<br>T.Bauro nuotr.
W.Tomaszewskis.<br>T.Bauro nuotr.
W.Tomaszewskis.<br>T.Bauro nuotr.
W.Tomaszewskis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 30, 2023, 1:25 PM

„Vakar partija apskundė tą dalį VRK sprendimo, kuriuo nuspręsta neperskaičiuoti balsų Vilniaus rajone“, – Eltai patvirtino LLRA-KŠS pirmininkas Waldemaras Tomaszewskis.

„Vakar buvo paskutinė diena, kada galima apskųsti sprendimą“, – sakė jis ir pažymėjo, kad mero rinkimus Vilniaus rajone pralaimėjusi partija į teismą gali kreiptis ir dėl kitų aplinkybių.

„Dabar advokatai organizuoja šį klausimą (...) Likusiems klausimams duodama 30 dienų nuo sprendimo“, – sakė W. Tomaszewskis.

Politikas kartojo jau pirmąjį rytmetį po rinkimų išsakytus priekaištus dėl esą fiksuotų pažeidimų Vilniaus rajono mero rinkimuose. Tuomet W. Tomaszewskis kėlė klausimus dėl šaulių dalyvavimo rinkimų metu – net metė įtarimų Vilniaus rajono jaunimui, esą galėjusiam slėpti senjorų pasus, kad šie nepareikštų pilietinės valios. Toliau politikas kelia klausimą dėl esą vienoje rinkimų apylinkėje dingusių balsų už LLRA-KŠS kandidatą į Vilniaus rajono merus Waldemarą Urbaną.

„Buvo pastebėtas balsų vogimas. Vienoje apylinkėje buvo pavogta 100 balsų iš Urbano ir atiduota Duchnevičiui. Taigi – tai jau 200 balsų: minus vienam ir plius kitam. Taip pat yra įtarimų, kad tai galėjo būti ir kitose apylinkėse. O tokių apylinkių net 54“, – kalbėjo W. Tomaszewskis.

ELTA primena, kad netrukus po antrojo merų rinkimų turo VRK gavo LLRA-KŠS skundą, kuriame buvo nurodyti galimi rinkimų organizavimo ir balsavimo proceso pažeidimai.

Nors įvertinus šias aplinkybes, VRK narių gretose atsirado siūlymų tenkinti LLRA-KŠS skundą ir perskaičiuoti Vilniaus rajono rinkėjų balsus, visgi, komisija balsavimu nusprendė priešingai. Vilniaus rajono mero rinkimų rezultatai buvo patvirtinti. Juos, surinkęs 50,2 proc. balsų, laimėjo socialdemokratas Robertas Duchnevičius. Tuo tarpu LLRA-KŠS kandidatas Waldemar Urban, surinkęs 49,07 proc. balsų, turėjo pripažinti pralaimėjimą.

LLRA-KŠS nepripažįstant rezultatų, neapsieita be incidentų ketvirtadienį. Vilniaus rajono valdžia sudarė keblumų VRK perduodant rinkimų biuletenius. Sklandžiam dokumentų pristatymui sutrukdė Vilniaus rajono savivaldybės viešosios tvarkos pareigūnai. Tik po kilusio šurmulio ir su policijos palyda pavyko išgabenti rinkimų dokumentus iš Vilniaus rajono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.