A. Vaitkus: Klaipėdos tarybos valdančiosios koalicijos sutartis bus sudaryta po Velykų

Išrinktasis Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus tvirtina, kad į uostamiesčio tarybą išrinktas komiteto „Ištikimi Klaipėdai“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) ir partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovai pasirašys koalicinę sutartį po Velykų.

Arvydas Vaitkus. <br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Arvydas Vaitkus. <br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2023, 9:51 AM

„Sulaukiu nemažai klausimų dėl koalicijos susitarimo“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė politikas.

„(...) Derybos vyksta ir jau dėliojami paskutiniai akcentai. Galiu Jus užtikrinti, kad koalicijos susitarimas bus pasirašytas jau po Velykų“, – patikino A. Vaitkus.

Anksčiau Eltai koalicijos formavime dalyvaujantis Remigijus Žemaitaitis teigė, kad koalicinė sutartis bus pasirašyta dar šią savaitę.

ELTA primena, kad kovo 5 d. Lietuvoje vyko pirmasis savivaldybių merų ir tarybų rinkimų turas. Suskaičiavus rezultatus, Klaipėdos miesto taryboje 8 mandatus iškovojo politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai“ (19,94 proc.), po 7 mandatus gavo Partija „Laisvė ir teisingumas“ (18,02 proc.) ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (17,82 proc.). Tuo tarpu po 3 mandatus teko Liberalų sąjūdžiui (9,35 proc.), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (8,84 proc.) ir Lietuvos socialdemokratų partijai (7,8 proc.).

Tuo metu po kovo 17 d. įvykusio antrojo rinkimų turo, pergalę mero rinkimuose iškovojo politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ lyderis Arvydas Vaitkus, surinkęs 61,61 proc. rinkėjų balsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.