Mišri Seimo narių grupė dirbs opozicijoje

Mišri Seimo narių grupė dirbs opozicijoje, konstruktyviai oponuodama valdančiajai daugumai.

Agnė Širinskienė. <br>Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
Agnė Širinskienė. <br>Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
Seimo narė Rita Tamašunienė. <br>Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.
Seimo narė Rita Tamašunienė. <br>Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 25, 2023, 10:32 AM, atnaujinta Apr 25, 2023, 10:44 AM

„Informuojame, kad nuo balandžio 25 d. Mišri Seimo narių skelbiasi opozicine. Sieksime dialogo su kitomis Seimo frakcijomis bei konstruktyviai oponuosime valdančiajai daugumai, gerbdami demokratijos, skaidrumo ir viešumo principus“,– savo pareiškime informuoja Mišri Seimo narių grupė.

Pasak šios grupės seniūnės Agnės Širinskienės, priimdama sprendimą Mišri Seimo narių grupė vadovavosi Statuto nuostatomis, pagal kurias „Mišri Seimo narių grupė, kurią sudaro ne mažiau kaip 7 Seimo nariai, turi visas Statute nustatytas frakcijos teises“ ir suteikia galimybę Seimo frakcijai teisę pasiskelbti opozicine.

„Šis sprendimas leis Mišriai Seimo narių grupei labiau prisidėti prie Seimo veiklos, formuoti opozicines darbotvarkes. Juo labiau kad su kolegomis iš esmės ir iki šiol de facto dirbame opozicijoje. Tad mūsų bendras pareiškimas tik sutvarko juridinius aspektus“, – sako Mišrios Seimo narių grupės seniūnė Agnė Širinskienė.

Pasak Mišrios Seimo narių grupės seniūnės pavaduotojos Ritos Tamašunienės, Mišri Seimo narių grupė žada remti ir teikti teisės aktų projektus, užtikrinančius nuoseklią Lietuvos regionų raidą, socialinę ir ekonominę Lietuvos piliečių gerovę.

Mišrios Seimo narių grupės pareiškimą iš Seimo tribūnos antradienį perskaitė Seimo pirmininkės pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma.

Mišrios Seimo narių grupėje dirba 11 parlamentarų. Grupės seniūnė yra Seimo narė Agnė Širinskienė, pavaduotoja – Rita Tamašunienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.