Visagino mero pareigas laikinai eiti išrinktas E. Šuklinas

Antradienį susirinkusi naujoji Visagino savivaldybės taryba laikinai eiti mero pareigas išrinko tarybos narį Evgenijų Šukliną.

Visagino savivaldybė<br>D.Umbraso nuotr.
Visagino savivaldybė<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2023, 11:24 AM, atnaujinta Apr 25, 2023, 11:27 AM

Pagal Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų koalicijos „Visaginiečių koalicija“ sąrašą į savivaldybę išrinktą E. Šukliną kandidatūrą palaikė 13 savivaldybės tarybos narių. Jį laikinai eiti mero pareigas pasiūlė tarybos narė, kandidatė į Visagino merus pakartotiniuose rinkimuose, Dalia Štraupaitė.

„Ačiū darkart už kandidatūrą, kas iškėlė mane, ačiū, kad tiki manimi (…) kaip ir deklaravome, dirbsime su visais tarybos nariais, per tą trumpą laiką pasistengsime (šį tą – ELTA) nuveikti“, – sakė laikinai mero pareigas eiti išrinktas E. Šuklinas. Virginijaus Andriaus Bukausko kandidatūrą palaikė 12 Visagino savivaldybės tarybos narių.

ELTA primena, kad kovo 5 d. vykusiame pirmajame savivaldybių merų ir tarybų rinkimų ture Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas E. Galaguz surinko 29,39 proc. rinkėjų balsų, o antroje vietoje likusi „Laisvė ir teisingumas“ partijos kandidatė Dalia Štraupaitė – 23,77 proc. balsų.

Visgi, po pirmojo turo Visagino rajono savivaldybėje kilo teisinis chaosas. Panevėžio apygardos teismui patikslinus savo sprendimą buvusios Visagino merės D. Štraupaitės byloje dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir nurodžius, kad politikei uždrausta būti renkamai mere, kovo 9 d. VRK pašalino partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovę D. Štraupaitę iš Visagino mero rinkimų, kuriuose ji tuomet jau buvo patekusi į antrą turą. Tiesa, situacija pasikeitė jau kovo 13 d., kai Apeliacinis teismas panaikino Panevėžio apygardos teismo sprendimo dalį dėl draudimo D. Štraupaitei būti renkamai į merus.

Tą pačią dieną VRK, remdamasi minėtu teismo sprendimu, sugrąžino D. Štraupaitę į rinkimus.

Visagino mero postą kovo 19 d. savivaldos rinkimuose laimėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas (LVŽS) Erlandas Galaguz, sulaukęs 52,15 proc. rinkėjų palaikymo.

Tuo tarpu partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidatė į mero postą šiame mieste Dalia Štraupaitė surinko 46,24 proc. rinkėjų balsų.

Šių savivaldos rinkimų organizavimo metu VRK sulaukė nemažai kritikos dėl kilusio teisinio chaoso ir nevienareikšmiškų sprendimų. Po nesusipratimų iš pareigų atsistatydino VRK pirmininkė Jolanta Petkevičienė. Ji tikino apie pasitraukimą iš užimamų pareigų galvojusi dar iki rinkimų pradžios, o tokio sprendimo priežastys, pasak jos, buvo asmeninės – ne prezidento, Seimo pirmininkės ar kitų politikų išsakytos pastabos dėl VRK darbo.

Visgi, Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT) patenkinus Visagine kandidatavusios ir rinkimus pralaimėjusios Dalios Štraupaitės kreipimąsi, savivaldybėje bus rengiamas naujas mero rinkimų turas.

Kovo mėnesį vykusiuose savivaldos tarybų rinkimuose Visagine 6 vietas laimėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, po 5 mandatus partija „Laisvė ir teisingumas“ ir Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų koalicija „Visaginiečių koalicija“, 3 atstovus taryboje turės Lietuvos regionų partija, o po 2 atstovus – Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ ir Lietuvos socialdemokratų partija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.