S. Skvernelis tikina, kad opozicija turi nemažai galimybių susitarti dėl lyderio: valdančiajai daugumai braškant – tai yra svarbu

Ekspremjeras Saulius Skvernelis sako, kad, nepaisant įsižiebusių ginčų, kurie kilo tik paskelbus iniciatyvą atgaivinti derybas dėl opozicijos lyderio, Seimo mažuma tikrai turi potencialo susitarti. Partijos „Vardan Lietuvos“ lyderio teigimu, galimybė opozicijai sutelkti jėgas ir susitarti dėl opozicijos lyderio yra bene didžiausia kokia tik buvo per pastaruosius kelis metus.

Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Benas Brunalas

2023-05-02 09:48

„Potencialas tikrai yra“, – Eltai sakė S. Skvernelis.

„Iš visų bandymų, tai tikrai realiausias bandymas. Yra realus pagrindas ir jei tai įvyks – demokratijai ir opozicijai bus geriau. O jei neįvyks – didelės tragedijos nebus“, – samprotavo politikas.

S. Skvernelis pernelyg nesureikšmino, kad Seimo mažumai priklausančios frakcijos jau spėjo susiginčyti, kai Mišrios Seimo narių grupės seniūnė Agnė Širinskienė, „darbiečių“ požiūriu, per anksti žiniasklaidai prakalbo apie tokį užmojį.

„Kai informacija patenka į viešumą anksčiau laiko, tai tokie komentarai ir gaunasi“, – sakė S. Skvernelis, visgi, pažymėdamas, kad bent jau Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“, „darbiečiai“ ir Mišri Seimo narių grupė, jo požiūriu, rimtai svarsto iniciatyvą.

„Iš principo niekas nėra prieš. Bent jau iš tų trijų frakcijų. Kalbėtis šia tema reikia. Labai gerai, kad šiuo klausimu Mišri grupė parodė iniciatyvą“, – kalbėjo parlamentaras.

Politiko teigimu, grįžti prie opozicijos lyderio klausimo verčia kelios aplinkybės. Pasak S. Skvernelio, dėl lyderio susitarusi opozicija ne tik efektyviau oponuos valdantiesiems, bet, akcentuoja jis, tą darys tuo metu, kai valdančioji dauguma trūkinėja per siūles.

„Pas valdančiuosius dabar didelis braškėjimas“, – sakė politikas.

„Šiame kontekste būtų gerai Seimo valdyboje turėti dar vieną opozicijos atstovą papildomai. O didžiausia prasmė, kad tokiu būdu bus galima labiau suderinti darbotvarkes“, – pažymėjo S. Skvernelis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį naujienų portalas delfi.lt paskelbė, kad Seimo mažumos frakcijos derasi dėl bendro darbo ir ketina išsirinkti opozicijos lyderį. Tai portalo žurnalistams patvirtino Mišrios Seimo narių grupės seniūnė A. Širinskienė, nurodžiusi, kad bendradarbiauti ketina jos vadovaujama frakcija, „darbiečiai“ bei Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“.

Visgi, A. Širinskienės perduotas naujienas kritiškai įvertino Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis. Politikas pyktelėjo ant kolegės parlamente, nes ši, jo teigimu, viešumoje paskleidė realybės neatitinkančias naujienas.

„Cirkas kažkoks su tuo opozicijos lyderiu. Niekas ten nieko nerenka. Tiesiog Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, kai Mišri grupė pasiskelbė opozicine frakcija, paklausė, kaip žiūrėtumėte į tokią iniciatyvą“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė A. Mazuronis.

2021-ųjų kovą Seimo opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) bei Darbo partijos frakcijos buvo pasirašiusios opozicinių frakcijų koalicijos susitarimą. Opozicijos lyderio pareigas pirmasis eiti pradėjo tuo metu valstiečių frakcijai priklausęs S. Skvernelis.

Visgi, ekspremjerui su dar devyniais parlamentarais pasitraukus iš valstiečių frakcijos, Seimas liko be opozicijos lyderio.

Kaip numato Seimo statutas, jeigu opozicinė frakcija arba jų koalicija turi daugiau kaip 1/2 Seimo mažumai priklausančių parlamentarų, tokios frakcijos seniūnas arba koalicijos vadovas yra vadinamas Seimo opozicijos lyderiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.