V. Blinkevičiūtė abejoja, ar opozicijos lyderis pakeis Seimo mažumos darbą: tikina, kad socialdemokratai prie iniciatyvos nesijungs

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė nemato prasmės Seimo opozicijai turėti savo lyderį. Pasak jos, šiuo metu opozicijai priklausančios frakcijos ir dabar turi bendrus pasitarimus ir derina savo pozicijas tarpusavyje. Todėl europarlamentarė abejoja, ar parlamento mažumai išsirinkus vadovą iš esmės keistųsi opozicijos darbas.

Vilija Blinkevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-05 09:21

„Labai abejoju, kad opozicijos lyderio etato įvedimas Seime kaip nors prastumtų labiau vienus ar kitus sprendimus“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė LSDP vadovė.

„Man rodos, kad ir dabar opozicija (....), kaip žinau, antradieniais, apsvarsto visus svarbius dalykus ir, kur randa bendrą sutarimą, ten vienus ar kitus sprendimus palaiko arba nusprendžia nepalaikyti. Taip kad tas darbas tarp opozicinių frakcijų tikrai vyksta“, – nurodė politikė.

Kaip ELTA skelbė anksčiau, diskusijos dėl opozicijos lyderio vyksta trijų Seimo mažumos frakcijų – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“, Darbo partijos ir Mišrios grupės – gretose. Politikai nurodė dėl bendro darbo diskutuojantys ir su kitomis frakcijomis.

„Sėkmės jiems. Jeigu atrodo, kad koks tai papildomas etatas ar pinigai iš biudžeto dėl opozicijos lyderio keis situaciją – tikrai taip nebus“, – tvirtino socialdemokratų lyderė.

Todėl V. Blinkevičiūtė patikino, kad socialdemokratai iniciatyvos nepalaikys.

„Tad čia mes, socialdemokratai, tame tikrai nedalyvaujame“, – nurodė europarlamentarė.

„Tame tikrai nematome jokio būtinumo“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad naujienų portalas delfi.lt paskelbė, jog Seimo mažumos frakcijos derasi dėl bendro darbo ir ketina išsirinkti opozicijos lyderį. Tai portalo žurnalistams patvirtino Mišrios Seimo narių grupės seniūnė Agnė Širinskienė, nurodžiusi, kad bendradarbiauti ketina jos vadovaujama frakcija, „darbiečiai“ bei Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“.

Visgi, A. Širinskienės perduotas naujienas kritiškai įvertino Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis. Politikas pyktelėjo ant kolegės parlamente, nes ši, jo teigimu, viešumoje paskleidė realybės neatitinkančias naujienas.

„Cirkas kažkoks su tuo opozicijos lyderiu. Niekas ten nieko nerenka. Tiesiog Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, kai Mišri grupė pasiskelbė opozicine frakcija, paklausė, kaip žiūrėtumėte į tokią iniciatyvą“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė A. Mazuronis.

2021-ųjų kovą Seimo opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) bei Darbo partijos frakcijos buvo pasirašiusios opozicinių frakcijų koalicijos susitarimą. Opozicijos lyderio pareigas pirmasis eiti pradėjo tuo metu „valstiečių“ frakcijai priklausęs S. Skvernelis.

Visgi, ekspremjerui su dar devyniais parlamentarais pasitraukus iš „valstiečių“ frakcijos, Seimas liko be opozicijos lyderio.

Kaip numato Seimo statutas, jeigu opozicinė frakcija arba jų koalicija turi daugiau kaip 1/2 Seimo mažumai priklausančių parlamentarų, tokios frakcijos seniūnas arba koalicijos vadovas yra vadinamas Seimo opozicijos lyderiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.