Rasa Karmazaitė. Policijos atašė gerove jau pasirūpinta

Pažintys valdžios koridoriuose atveria neregėtas karjeros aukštumas.

Rasa Karmazaitė
Rasa Karmazaitė
Linas Pernavas<br>T.Bauro nuotr.
Linas Pernavas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 11:08 AM

Pareigūnai, kurie svajoja apie paaukštinimą, galėtų pasimokyti iš L.Pernavo, kuris kelerius metus smagiai leidžia laiką Londone ir socialiniame tinkle vis puikuojasi, kaip puoselėja raumenis.

Pradėjęs karjerą Didžiasalyje, kur klesti nedarbas, jis iš pradžių sugebėjo įtikti tuometei prezidentei D.Grybauskaitei, o vėliau – šalį į gerovę pasišovusiam vesti G.Nausėdai.

Prezidentas stumia L.Pernavą į STT vadus nepaisydamas nei profsąjungos atstovų įspėjimo, kad būdamas generaliniu komisaru šis pareigūnas beveik sužlugdė policiją, nei žiniasklaidoje viešintų skandalų.

L.Pernavas, dar vadovaudamas policijai, pasižymėjo, kai keturis mėnesius po šešias valandas darbo metu mokėsi anglų kalbos. Pareigūnas nė cento nemokėjo asmeniniam treneriui, kuriam byrėjo tūkstančiai eurų iš policijos iždo už parodymus, kaip kilnoti štangą.

Užtat Anglijoje gyvenantis lietuvis, kurio šeimą ištiko nelaimė, neseniai apkaltino policijos atašė neteisėtai išvežus jo vaikus.

Nors L.Pernavas gyrėsi, kad tai organizuodamas piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir naudojosi pažintimis, Policijos departamentas nusižengimų neįžvelgė. Ne veltui sakoma, kad varnas varnui akies nekerta.

O gal prezidentas tiesiog nežino, kaip prieštaringai yra vertinamas kandidatas į STT vadus? Mat G.Nausėda yra prisipažinęs, kad ramiau jaučiasi, kai nežiūri ir neskaito žiniasklaidos.

Tada šalies vadovui tenka pasikliauti patarėjais, kurie gali turėti įvairių interesų.

Štai kad ir prezidentą nacionalinio saugumo klausimais nušviečiantis D.Urbonas, kuris anksčiau patarinėjo ir L.Pernavui.

L.Pernavas su D.Urbonu drauge ir pašvęsdavo, sveikindavo policijos kursantus, sodindavo medelius prie komisariatų.

Kai sieja tokie šilti ryšiai, kitiems apie STT direktoriaus kėdę turbūt lieka tik pasvajoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.