Seimas skubos tvarka svarstys naują žvalgybos pareigūnų apmokėjimo tvarką

Seimas skubos tvarka nutarė svarstyti Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Lauryno Kasčiūno antradienį parlamentui pateiktas Žvalgybos įstatymo pataisas, siūlančias įteisinti naują žvalgybos pareigūnų apmokėjimo sistemą.

Laurynas Kasčiūnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Laurynas Kasčiūnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 9:23 PM

„Būsiu labai koncentruotas ir konceptualus. Šiuo metu svarstomas valstybės tarnybos pertvarkos įstatymų paketas, aš siūlau prijungti dar prie jo mūsų žvalgybos tarnybas. Kitaip tariant, kad tie algų koeficientai, kurie planuojami pirmajame etape nuo liepos 1 d., galiotų ir jiems“,– lakoniškai projektą iš Seimo tribūnos antradienį pristatė L. Kasčiūnas.

Toks tempas patiko vakariniam plenariniam posėdžiui pirmininkavusiam Seimo vicepirmininkui Andriui Mazuroniui. „Tikrai vienas konceptualiausių pristatymų, kokius yra tekę matyti,– pastebėjo A. Mazuronis.

Jeigu Seimas pritartų, žvalgybos pareigūnams būtų taikoma tokia pat apmokėjimo tvarka, kaip valstybės tarnyboje. Žvalgybos pareigūnų tarnybinį atlyginimą sudarytų pareiginė alga ir priemokos, būtų atsisakyta priedų už tarnybos stažą, kario laipsnį ir tarnybinį rangą. Žvalgybos pareigūnams siūloma mokėti priemokas už pavadavimą, už papildomų užduočių atlikimą ir už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą.

Žvalgybos institucijos vadovas nustatytų žvalgybos pareigūnų apmokėjimo sistemą. Žvalgybos pareigūno alga būtų nustatoma pagal pareiginės algos koeficientą.

Antrojo operatyvinių tarnybų departamento ir Valstybės saugumo departamento vadovams siūloma suteikti teisę tvirtinti didžiausio leistino žvalgybos pareigūnų ir darbuotojų pareigybių skaičių.

Žvalgybos įstatymo pataisos įveikė pateikimo stadiją. Už jas balsavo 90 Seimo narių, niekas nebuvo prieš, susilaikė 5.Parlamentarai šį projektą svarstys skubos tvarka, gegužės 16 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.