Specialioji tyrimo komisija kreipėsi į prokuratūrą dėl galimai melagingų A. Palionio parodymų

Specialioji tyrimo komisija dėl apkaltos Petrui Gražuliui priėmė sprendimą kreiptis į prokuratūrą dėl galimai Seimo nario Andriaus Paliono duotų melagingų parodymų, aiškinantis Petro Gražulio balsavimo už kitą narį aplinkybes.

Andrius Palionis<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Palionis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2023, 4:26 PM

„Specialioji komisija pastebėjo, kad jis savo parodymais melavo, sakydamas, kad (P. Gražulis – ELTA) tikrai nebalsavo, kad tai tikrai matė ir netgi su juo kalbėjo. Mes sugretinome vaizdo įrašus ir uždavėme klausimus ekspertams ir sugretinę su jo parodymais mes matome, kad, ko gero, jisai visgi melavo“, – Eltai teigė specialiosios tyrimo komisijos pirmininkas Linas Slušnys.

„Dėl šios priežasties dėl A. Palionio priimtas atskiras protokolinis sprendimas kreiptis į prokuratūrą ir pradėti ikiteisminį tyrimą dėl melagingų parodymų“, – akcentavo jis.

ELTA primena, kad trečiadienį Seime specialioji tyrimo komisija pritarė, kad yra pakankamai duomenų pradėti apkaltos procesą Seimo nariui Petrui Gražuliui.

Apkaltos iniciatyvos P. Gražulis sulaukė po to, kai pernai rugsėjo 15 d. Seimo posėdžio metu balsuodamas už parlamentarą Liną Jonauską, politikas „savo sąmoningais veiksmais pažeidė Seimo statutą, Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintą sąžiningumo principą bei galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir (ar) sulaužė Seimo nario priesaiką“. Pažeidimą konstatavo Seimo etikos sargai.

Visgi specialiojoje komisijoje liudijęs A. Palionis tikino matęs, kad P. Gražulis už L. Jonauską nebalsavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.