G. Landsbergis: geopolitiniai virsmai pasaulyje – impulsas stiprinti ir ES, ir NATO partnerystę

Šeštadienį Stokholme vykusiame Europos Sąjungos (ES) ir Indijos ir Ramiojo vandenynų forume ministras G. Landsbergis susitiko su Fidžio vicepremjeru, Singapūro užsienio reikalų ministru, Indijos išorės reikalų ministru ir Indonezijos užsienio reikalų ministre. „Pasaulio saugumas priklauso ir nuo Ukrainos pergalės prieš Rusiją, ir nuo stabilumo Indijos ir Ramiojo vandenynų regione. Nepaisant mus skiriančio atstumo, su Fidžiu mus vienija pagarba taisyklėmis grįstai pasaulio tvarkai“, – susitikimo metu su Fidžio vicepremjeru Manoa Kamikamica sakė ministras.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 14, 2023, 11:38 AM

„Simboliška, kad šiemet, kai minime Lietuvos ir Singapūro dvišalių diplomatinių santykių trisdešimtmetį, galime džiaugtis tvirtėjančiais ryšiais ir su Singapūru, ir su visu Indijos-Ramiojo vandenynų regionu“, – susitikimo metu su Singapūro užsienio reikalų ministru Dr. Vivianu Balakrishnanu pažymėjo G. Landsbergis.

Susitikimo metu ministras pažymėjo, kad Ukrainos pergalė įmanoma tik sutelkus visas tarptautines bendruomenės pastangas. Tai, pasak jo, nulems ir kokiame pasaulyje mes gyvensime, grįstame jėga ar taisyklėmis.

„Geopolitiniai virsmai pasaulyje – impulsas stiprinti ir ES, ir NATO partnerystę su Indijos ir Ramiojo vandenynų regionu. Tai, kad Lietuvoje kuriasi Indijos ambasada – postūmis ir ekonominiam, ir kultūriniam, ir politiniam, ir technologiniam bendradarbiavimui tarp mūsų šalių“, – susitikimo metu su Indijos išorės reikalų ministru Dr. Subrahmanyamu Jaishankaru sakė G. Landsbergis.

Susitikimo su Indonezijos užsienio reikalų ministre Retno Lestari Priansari Marsudi metu Lietuvos ir Indonezijos diplomatijos vadovai aptarė Rusijos karo prieš Ukrainą poveikį geopolitiniams virsmams, ES bendradarbiavimą su Indijos ir Ramiojo vandenynų regionu bei galimybes stiprinti dvišalį Lietuvos ir Indonezijos bendradarbiavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.