A. Tapinui atskleidus „schemas“ Vilniaus savivaldybėje – G. Jauniaus gynyba: paaiškino, kodėl nesutinka

Visuomenininkas Andrius Tapinas antradienį paviešino Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių išmokų analizę. A. Tapino akiratyje atsidūrė ir Laisvės partijos narys Gediminas Jaunius, kuris, anot visuomenininko, už 13,2 tūkst. eurų iš savo paties įmonės nuomojosi automobilį.

 G.Jaunius nesutinka su A.Tapino pareiškimais.<br> lrytas.lt koliažas.
 G.Jaunius nesutinka su A.Tapino pareiškimais.<br> lrytas.lt koliažas.
Gediminas Jaunius.<br>T.Bauro nuotr.
Gediminas Jaunius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-05-16 14:20, atnaujinta 2023-05-17 17:10

Pats G. Jaunius savo „Facebook“ paskyroje teigė nesutinkąs, kad šios lėšos buvo panaudotos netinkamai.

„Šimašius išmokų neėmė, tačiau jo komitetui/Laisvės partijai situacija atrodo prastai. Gediminas Jaunius už 13 250 eurų iš jam pačiam priklausančio UAB‘o nuomojosi automobilį, Darius Rauba nuolat remontavosi savo abudu BMW ir Mercedes automobilius, kuriuos reikėdavo tvarkyti būtent paskutinę ketvirčio dieną“, – teigė „Facebook“ įraše A. Tapinas.

„Dileta Nenėnė nelabai lankė tarybos posėdžius, bet už vilniečių pinigus prisipirko prabangių telefonų ir du Ipadus“, – pridūrė įraše jis.

G. Jaunius feisbuko įraše pasidalino atsakymu A. Tapino paviešintai informacijai. Anot „laisviečio“, lėšos nebuvo panaudotos netinkamai. G. Jaunius teigė, kad tarybos nario veiklai skirtas lėšas jis nukreipė dengti transporto kaštų dalį, nenorėdamas „įsipainioti į biurokratines smulkmenas“.

„Nesutinku, jog lėšos buvo panaudotos netinkamai. Akcentuoti faktą, kad lėšos pervestos savai įmonei, sudarant įspūdį, neva taip patiriama kokia papildoma nauda, mano galva yra ir netikslu, ir nekorektiška. Įmonė automobilį lizingavo. Išlaidos lizingui ir kuro sąnaudos gerokai didesnės, nei kompensacija. Visi dokumentai tvarkingi ir lig šios jokių pagrįstų priekaištų sulaukti neteko“, – socialiniame tinkle rašė politikas.

„Veiklai skirtas lėšas nukreipiau dengti transporto kaštų dalį, nenorėdamas įsipainioti į biurokratines smulkmenas. Tai padariau sąmoningai, nes laikau Tarybos nario veikloje esant gerokai svarbesnių reikalų, nei pavienių čekių rinkimas. O išlaidų kiekvienas narys patyrė neabejotinai daugiau nei numatyta kompensacija: tai ir zoom programos prenumerata, kuro čekiai, kompiuterija, ryšiai, dalykiniai pietūs ir panašiai“, – pridūrė G. Jaunius.

A. Tapinas taip pat išskyrė keletą politikų iš Darbo partijos. Anot jo, Larisa Dmitrijeva, naudodamasi 15 skirtingų banko kortelių, pylėsi kuro, o buvusi vicemerė Edita Tamošiūnaitė tam naudojo 8 skirtingas banko korteles.

„Yra gerų dalykų, bet yra ir „vardinių čekių“ schemų ir Darbo partijos sąrašo narė Larisa Dmitrijeva su 15 skirtingų kortelių pilant kurą bei buvusi vicemerė Edita Tamošiūnaitė, atsakinga už švietimą, su 8 skirtingomis kortelėmis ir sugebėjimu kompensuotis netgi atšauktą „Bolt“ už tris eurus“, – rašė feisbuke A. Tapinas.

„Artūras Zuokas atsiskaitinėjo už kurą 5 skirtingomis kortelėmis, labai įdomiai pylėsi benziną ir dyzelį, o gruodžio 31 dieną bėgo į „Senukus“ pirkti standžiojo disko, kad galėtų įsisavinti maksimaliai leistiną sumą“, – pridūrė įraše visuomenininkas.

Pasak A. Tapino, Sveikatos teisės instituto (STI) krizių valdymo ekspertas Darius Radkevičius atsiskaitinėjo 7 skirtingomis kortelėmis, o Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovas Albertas Narvoišas per mėnesį nusipirko trejas skirtingas ausines.

„Sveikatos teisės instituto (STI) krizių valdymo ekspertas Darius Radkevičius atsiskaitinėjo 7 skirtingomis kortelėmis, o tomaševskininkas Albertas Narvoiš per mėnesį nusipirko tris skirtingas nepigias ausines, o po savo mobiliojo ryšio sąskaita pakišo visos šeimos telefonus“, – teigiama A. Tapino feisbuko įraše.

ELTA primena, kad klausimai dėl savivaldybių tarybų narių išlaidų skaidrumo kilo po to, kai A. Tapinas ėmėsi tyrimo dėl galimo savivaldos biudžeto pinigų švaistymo.

Dėl susiklosčiusios situacijos savivaldybėse, A. Tapinas kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą. Neringos, Mažeikių bei Šaulių savivaldybėse tyrimai jau inicijuoti.

Savo ruožtu tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso Pagėgiuose ir Šilutėje pradėjo ir Generalinė prokuratūra.

Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.