V. Čmilytė-Nielsen Romoje: sprendimams priimti reikia sutarimo ir palaikymo

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pirmadienį pradėjo oficialų darbo vizitą Romoje. Atvykusi davė interviu Italijos dienraščiui „Corriera della Serra“, vėliau Lietuvos Respublikos ambasadoje susitiko su Italijos lietuvių bendruomenių atstovais, praneša Seimas.

Viktorija Čmilytė Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-16 09:49

Pasak parlamento vadovės, šis vizitas reikšmingas keliais aspektais. Šiuo įtemptu metu visų stiprybė ir saugumo garantas yra aktyvūs, glaudūs valstybių santykiai. O Italija – svarbi Europos Sąjungos ir NATO sąjungininkė.

Kita vertus, kaip tik dabar palanku ir potencialu stiprinti dvišalį Lietuvos ir Italijos bendradarbiavimą, ypač sprendžiant migracijos iššūkius, vystant investicinius projektus, mokslinius tyrimus, nurodoma pranešime žiniasklaidai.

„Dar vienas ypač svarbus bendradarbiavimo kontekstas – pasirengimas NATO viršūnių susitikimui Vilniuje liepą, kuris, labai norėtume, priims reikšmingų sprendimų dėl regiono saugumo, Aljanso plėtros. Tačiau sprendimams priimti reikia sutarimo ir palaikymo. Tikiu, kad prie to prisidės šis vizitas ir NATO valstybių parlamentų pirmininkų susitikimas birželį“, – tvirtino V. Čmilytė-Nielsen.

Pirmadienį Lietuvos Respublikos ambasada Romoje organizavo Seimo Pirmininkės ir Italijoje gyvenančių lietuvių susitikimą.

„Bendruomenės nariams aktualus daugybinės pilietybės klausimas ir referendumas dėl pilietybės išsaugojimo. Jiems rūpi lietuvybės, lituanistinio švietimo puoselėjimas ir su tuo susijusi parama. Šių žmonių dėka Italijoje minimos Lietuvai svarbios sukaktys, švenčiamos tradicinės mūsų šventės, palaikomi dvišaliai kultūriniai, akademiniai ryšiai. O prasidėjus karui Ukrainoje, Italijos lietuviai aktyviai įsijungė į labdaringą veiklą, taip padėdami Ukrainos lietuvių bendruomenei ir ukrainiečiams“, – pasakojo V. Čmilytė-Nielsen.

Antradienį parlamento vadovė Romoje susitiks su Italijos Respublikos Deputatų Rūmų Pirmininku Lorencu Fontanu ir Senato vicepirmininku Mauricijumi Gaspariu, taip pat pasisakys bendrame Italijos Respublikos Deputatų rūmų ir Senato užsienio reikalų komitetų posėdyje, informuoja Seimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.