A. Armonaitė: J. Šiugždinienė turi įsivertinti

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė tikina, kad kilęs skandalas dėl švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės ataskaitų už lėšas, naudotas būnant Kauno savivaldybės tarybos nare, yra nemalonus.

Aušrinė Armonaitė, Jurgita Šiugždinienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė, Jurgita Šiugždinienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2023, 6:58 PM

Pasak jos, ministrė geriausiai žino, kokia situacija buvo iš tikrųjų, o raktas sprendžiant šią situaciją yra viešumas.

„Visuomenei kyla klausimų, mes ir šiandien tarsi dalykinius klausimus sprendžiame savo darbuose, bet visas debatas dėl Kauno miesto tarybos išlaidų ir bendrai savivaldybių tarybų narių išlaidų dominuoja. Manau, kad ministrė turi įsivertinti, nes ji žino geriausiai, ir pateikti kuo daugiau informacijos. Viešumas yra raktas“, – trečiadienį „Delfi“ televizijai teigė A. Armonaitė.

„Svarbiausia yra viską rodyti, viską papasakoti, ir tai yra geriausias, tiesiausias kelias. Reputacija yra pats svarbiausias dalykas, jis yra neįkainojamas. Jokios parlamentinės ar tarybos nario išlaidos neatperka žmogaus reputacijos“, – pažymėjo ji.

G. Jauniaus atvejį tiksliau komentuos po partijos etikos komisijos vertinimo

Visuomenininkas Andrius Tapinas savo tyrime taip pat minėjo, kad vienu iš daugiausiai kanceliarinių lėšų panaudojusių asmenų Vilniaus miesto savivaldybės taryboje buvo Laisvės frakcijos narys Gediminas Jaunius.

A. Armonaitė tvirtino, kad apie šį atvejį bus galima pakomentuoti plačiau, kai jį įvertins Laisvės partijos etikos komisija.

„Laisvės partija neturi ar neturėjo tiek daug tarybos narių. Tačiau kada jau prasidėjo akcija, iš karto vadovybėje nusiuntėme signalą kiekvienam tarybos nariui įsivertinti savo išlaidas, jeigu buvo padaryta klaidų – ištaisyti jas. Kiekvienas atvejis atskirai, jeigu dabar dėl Vilniaus yra klausimas, bus įvertintas ir teisėsaugos institucijų (...), tada ir paaiškės“, – sakė ministrė.

Aš asmeniškai galiu pasakyti, kad nesu susipažinusi su visomis detalėmis, kvitais, ataskaitomis. Žinau, kad partijos etikos komisija irgi vertins, tada bus galima tiksliau pakomentuoti. Bet apskritai buvo išjudinta ledkalnio viršūnė ir labai sveika pasižiūrėti į tai, kas vyksta savivaldoje“, – tikino ji.

ELTA primena, kad abejonės, ar J. Šiugždinienė skaidriai naudojosi savivaldybės tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis, kilo po to, kai praėjusios savaitės ketvirtadienį visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad politikė, prieš pradėdama darbą ministerijoje, galimai neskaidriai įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

Tuo metu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos vadovybė tvirtina, kad pasitikėjimas J. Šiugždiniene nėra susvyravęs. Pasak konservatorių Prezidiumo, ministrė, eidama Kauno miesto savivaldybės tarybos narės pareigas, už kanceliarines lėšas atsiskaitinėjo savivaldybėje nustatyta tvarka. Todėl, TS-LKD vertinimu, ji nepadarė jokių nusižengimų.

Tęsiantis A. Tapino tyrimams, Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai šią savaitę pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.