Fotografas M. Čepulis po Seimo balsavimo pratrūko: palieka Aplinkos ministeriją, pirštu dūrė į valdančiuosius

„Rankas visiems spausiu (išskyrus kelis Seimo narius). Gyvenimas tęsiasi“, – tokiais žodžiais socialiniame tinkle „Facebook“ apie pasitraukimą iš Aplinkos ministerijos paskelbė žinomas gamtos fotografas Marius Čepulis.

 J.Čepulis, S.Gentvilas.<br> lrytas.lt koliažas.
 J.Čepulis, S.Gentvilas.<br> lrytas.lt koliažas.
M.Čepulis.<br>T.Bauro nuotr.
M.Čepulis.<br>T.Bauro nuotr.
Marius Čepulis.<br>V.Balkūno nuotr.
Marius Čepulis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-05-17 12:23, atnaujinta 2023-05-17 12:46

M.Čepulis 2020 metų pabaigoje prisijungė prie Aplinkos apsaugos ministro Simono Gentvilo komandos ir tapo jo patarėju.

„Aš nebematau galimybių toliau dirbti Aplinkos ministerijoje“, – pabrėžė M.Čepulis.

M.Čepulis savo įraše piktinosi Seimo aplinkos apsaugos komiteto sprendimu leisti naudoti naktinius taikiklius. Kaip pabrėžė M.Čepulis, komitetas neatsižvelgė į Aplinkos ministerijos nuomonę.

Savo įraše M.Čepulis surašė, kas ir kaip balsavo.

„Justinas Urbonavičius, Petras Gražulis, Arūnas Valinskas (Agnės Bilotaitės pakaitinis), Aidas Gedvilas. Prieš balsavo Aistė Gedvilienė, Tomas Tomilinas, Linas Jonauskas, Ligita Girskienė. Nedalyvavo balsavime Kasparas Adomaitis“, – rašė M.Čepulis.

M.Čepulis piktinosi, kad prieš taikiklius balsavo opozicija, išskyrus A.Gedvilienę.

„Kai esi su valdančiąja dauguma, būti opozicijoj yra ne fengšui. Ir ne tik taikiklių klausimu. Konservatoriai turi dar vieną Pranckietį – Justiną Urbonavičių. Sėkmės jiems. O aš nebematau galimybių toliau dirbti Aplinkos ministerijoje, – rašė M.Čepulis. – Buvo nerealūs metai, nereali patirtis, už kurią būsiu be galo dėkingas Simonui, mūsų komandai ir visiems be išimties ministerijos ir jos pavaldžių įstaigų darbuotojams, kolegoms, bičiuliams.“

M.Čepulis buvo S.Gentvilo patarėju bioįvairovės ir gyvūnų gerovės klausimais.

ELTA primena, kad įteisinti naktinių, lazerinių, termovizorinių taikiklių ir jų priedų prie optinių taikiklių naudojimą medžioklėje siekiama nuo 2015 metų. Anksčiau šie siūlymai buvo argumentuojami afrikiniu kiaulių maru. 2021 metais, motyvuojant karo grėsmės ir paramos Ukrainai argumentais, buvo pakeisti keli Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo straipsniai ir įteisintas naktinių taikiklių naudojimas civilinėje apyvartoje.

Jau tada Antikorupcinio vertinimo išvadoje buvo įžvelgta, kad leidimas naktinius taikiklius įsigyti medžiotojams nedera su įstatymo pakeitimo projekto argumentacija ir nėra niekaip susijęs su pasirengimu organizuotam pasipriešinimui. Netrukus po to naktinių taikiklių įteisinimo organizatoriai ėmė siūlyti keisti ir Medžioklės įstatymą, kad medžiotojai ne tik galėtų įsigyti, bet ir naudoti naktinę įrangą medžioklėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.