VIEK: į Lazdijų mero postą kandidatavusi žurnalistė V. Danauskienė pažeidė visuomenės informavimo etikos kodeksą

Visuomenės informavimo etikos komisija (VIEK) konstatavo, kad buvusi kandidatė į Lazdijų rajono savivaldybės merus Vilma Danauskienė, būdama laikraščių „Lazdijų žvaigždė“ ir „Lazdijų reklama“ žurnaliste pažeidė Lietuvos visuomenės informavimo etikos kodeksą.

VIEK: į Lazdijų mero postą kandidatavusi žurnalistė V. Danauskienė pažeidė visuomenės informavimo etikos kodeksą.<br>V.Balkūno nuotr.
VIEK: į Lazdijų mero postą kandidatavusi žurnalistė V. Danauskienė pažeidė visuomenės informavimo etikos kodeksą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-18 16:20

Šis kodekso straipsnis nustato, kad žurnalistai, vykdydami savo profesinę veiklą, neturi teisės prisiimti jokių kitų įsipareigojimų, išskyrus profesinius įsipareigojimus viešosios informacijos rengėjui ir skleidėjui jog žurnalisto profesinė veikla nesuderinama su darbu valstybės ir vietos valdžios institucijose, dalyvavimu politinių partijų veikloje.

Mero rinkimai Lazdijų savivaldybėje vyko kovo mėnesį. Juos laimėjo Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatė Ausma Miškinienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.