Laisvės partija: esminė vidaus politikos problema – Lietuvos trypčiojimas vietoje

Valdančiajai koalicijai priklausanti Laisvės partija pranešė palaikanti dabartinės Vyriausybės „perkrovimo“ galimybę ir pabrėžė būtinybę visoms parlamentinėms partijoms susitarti dėl skaidresnės politinių pareigūnų administracinių išlaidų apmokėjimo tvarkos.

Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 22, 2023, 10:53 AM, atnaujinta May 22, 2023, 11:12 AM

Laisvės partijos valdybos nuomone, politinės sistemos skaidrinimas turi tapti vieningu politinių partijų prioritetu.

Neteisėtai savivaldybės tarybos nario išmokas naudoję asmenys turi prisiimti atsakomybę, o politinės partijos būti atviros nuoširdžiam dialogui su visuomene, teigiama pranešime žiniasklaidai.

Partijos valdyba koalicijos partnerių siūlomus pirmalaikius Seimo rinkimus vertina kaip galimą situacijos sprendimo alternatyvą. Tačiau ji turi būti naudojama tik tuo atveju, jeigu visos kitos priemonės bus neveiksmingos, pažymima pranešime.

„Tačiau esminė vidaus politikos problema yra Lietuvos trypčiojimas vietoje, nesprendžiant svarbių klausimų, liečiančių Lietuvos augimo darbotvarkę, žmogaus teises. Dėl politinio palaikymo stokos pastaruoju metu valstybei svarbios reformos juda lėtai, žmogaus teisių klausimai stagnuoja. Siūloma nauja mokestinė politika neatspindi daugumos žmonių ir verslo lūkesčių“, – konstatavo partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

Svarbiausiais šių metų Seimo darbais partijos valdyba įvardijo savivaldybių tarybų veiklos skaidrinimą, valstybės tarnybos reformą, civilinės sąjungos įteisinimą, mokesčių sistemos pertvarką, kad ji leistų verslui sėkmingai investuoti į naujas darbo vietas ir plėtrą, augintų žmonių pajamas. Taip pat svarbus sklandus NATO viršūnių susitikimo organizavimas.

ELTA primena, kad valdančiajai koalicijai priklausančių Laisvės partijos, Liberalų Sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderiai savaitgalį aptarė savivaldybių tarybų veiklos išlaidų skaidrinimo ir politinės sistemos perkrovimo klausimus.

„Pasitarimo metu sutarta paspartinti rengimą įstatymų, skirtų Lietuvos savivaldybių Tarybų veiklos išlaidų skaidrumui bei atskaitomybei padidinti, bei siekti šiuos projektus pateikti svarstymui Seime artimiausiu įmanomu metu ir priimti ne vėliau kaip iki šios sesijos pabaigos. Taip pat pasitarimo metu buvo aptarta Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pristatyta iniciatyva dėl pirmalaikių Seimo rinkimų paskelbimo“, – teigiama pranešime žiniasklaidai.

Atsižvelgiant į tai, kad tokiam sprendimui priimti reikalinga ne mažesnė kaip 85 balsų Seimo dauguma, sutarta, kad TS-LKD atstovai jau kitą savaitę, inicijuos platesnę diskusiją, kurioje kvies ir opozicinių parlamento partijų atstovus. TS-LKD atstovai informavo, kad sieks telkti platų palaikymą dėl tokių rinkimų paskelbimo.

Konservatorių partijos atstovai ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė koalicijos partneriams taip pat patvirtino savo paskelbtą poziciją, kad tuo atveju jei Seimas nepalaikytų pirmalaikių rinkimų paskelbimo, premjerė po NATO viršūnių susitikimo ketintų teikti savo atsistatydinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.