„Laisviečiams“ viešai piktinantis, J. Razma teigia, kad kol kas konservatorių projekto dėl pirmalaikių rinkimų nėra

Konservatoriai teigia, kad dar nėra apsispręsta, kada pateiks projektą dėl pirmalaikių Seimo rinkimų. Įtakingiausiai valdančiosios koalicijos frakcijai priklausantis Jurgis Razma tvirtina, kad kol kas konkrečių intencijų iš bendrapartiečių negirdėti. Faktas, pažymi politikas, tik tas, kad ketvirtadienį parlamentarams teks balsuoti dėl Petro Gražulio registruoto projekto, siūlančio surengti pirmalaikius Seimo rinkimus.

Jurgis Razma.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgis Razma.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2023, 1:20 PM

„Opozicinė Mišri grupė savo teikime šį projektą įvardino ir Seimas negali to sumanymo pakeisti. Seimo statute pasakyta, kad pati opozicija į savo darbotvarkę įdeda ir Seimas negali numatytų projektų išimti“, – Eltai sakė J. Razma.

Nors valdančiosios koalicijos partneriai jau dabar viešai piktinasi dėl esą konservatorių turimų ir su jais nederintų planų ketvirtadienį teikti projektą dėl pirmalaikių rinkimų, J. Razma tikina, kad tai kol kas tik teorinė galimybė.

„Aš nežinau, ar yra mūsų frakcijoje toks projektas. Bet jei toks projektas būtų įregistruotas, tai nebūtų kažkokių problemų frakcijos vardu pasiūlyti jį papildomai į darbotvarkę įrašyti. Bet, kaip minėjau, šiai dienai tokių žinių neturiu“, – sakė J. Razma.

Tokiu atveju, teigė Seimo pirmininkės pirmasis pavaduotojas, parlamentarai pirmalaikius rinkimus ketvirtadienį apsvarstytų dar iki P. Gražulio iniciatyvos.

„Jei frakcija prašytų ir tam pritartų Seimo dauguma savo balsais, atitinkamas projektas gali būti rytinėje darbotvarkėje. Taigi, anksčiau nei Petro Gražulio projektas. Bet ar taip bus, šiandien dar negaliu atsakyti“, – sakė J. Razma, pridurdamas, kad negali atsakyti ir dėl to, kaip jo vedama frakcija balsuotų dėl P. Gražulio iniciatyva atsiradusio projekto.

Laisvės frakcijos Seime seniūnas Vytautas Mitalas teigia iš žiniasklaidos sužinojęs, kad nutarimo projektas dėl Seimo paleidimo parlamentui gali būti pateiktas jau ketvirtadienį. Politikas užsimena, kad su koalicijos partneriais apie tokį sumanymą nebuvo pasitarta.

„Žinoma, apie tai nieko nežinau, nes jie rinksis vėliau, tai turbūt, kaip įprasta, sužinosim iš spaudos. Kaip bebūtų, džinas jau paleistas iš butelio ir Gražulis ryt taip pat pateiks nutarimą dėl pirmalaikių rinkimų. Galima bus įvertint, ar jam pavyks Seimą pirmam paleisti“, – teigia jis.

Praėjusią savaitę apie pirmalaikius Seimo rinkimus pirmoji prabilo valdančioji Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija. Jos prezidiumas nutarė siūlyti surengti pirmalaikius Seimo rinkimus. Priešingu atveju, jeigu siūlymas nesulauktų palaikymo, TS-LKD vadovybė numato svarstyti klausimą dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.