Osle viešinti V. Čmilytė-Nielsen su Norvegijos karaliumi Haroldu V aptarė dvišalį bendradarbiavimą

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen šią savaitę su oficialiu vizitu vieši Norvegijoje. Antradienį Seimo vadovė susitiko su karaliumi Haroldu V, su kuriuo aptarė dvišalius santykius.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 30, 2023, 2:03 PM

„Šiandien turėjau gerą progą pasakyti karaliui Haroldui V, kad Norvegija yra svarbi, artima ir patikima Lietuvos partnerė. Jau daugelį metų plėtojame puikius dvišalius ryšius, Lietuvos įmonės sėkmingai veikia Norvegijoje. O Skandinavija – prioritetinė eksporto, inovacijų ir tiesioginių užsienio investicijų rinka“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak jos, glaudūs ryšiai su Norvegija svarbūs ir tuo aspektu, kad čia esanti beveik 50 tūkst. lietuvių diaspora yra viena didžiausių pagal dydį užsienio bendruomenių. Planuojama, kad antradienį Seimo pirmininkė taip pat susitiks su Norvegijos Stortingo (parlamento) pirmininku Masudu Garakaniu.

ELTA primena, kad šią savaitę V. Čmilytė-Nielsen lankosi Osle. Vizito metu numatyti susitikimai su Novergijos Karaliumi Harlodu V ir Stortingo pirmininku Masudu Garakaniu. Taip pat Norvegijos parlamente numatytas Seimo vadovės susitikimas su užsienio ir saugumo komitetų nariais.

„Prieš NATO viršūnių susitikimą toliau aktyviai pristatau Lietuvos pozicijas mūsų sąjungininkų parlamentų pirmininkams. Toks vizito į Oslą tikslas. Kartu – tai proga aptarti dvišalio bendradarbiavimo plėtrą. Norvegija – svarbi, artima ir patikima Lietuvos partnerė, su kuria siekiame kuo glaudesnių ryšių“, – apie vizitą sako V. Čmilytė-Nielsen.

Skelbiama, kad birželio 1–3 dienomis Vilniuje Seimo pirmininkės V. Čmilytės-Nielsen iniciatyva vyks NATO valstybių narių parlamentų pirmininkų susitikimas. Pasak Seimo vadovės, savo dalyvavimą jau patvirtino nemaža dalis Aljanso valstybių parlamentų pirmininkų ir delegacijų, tarp kurių – ir tokios didžiosios NATO narės kaip Vokietija ir Prancūzija.

Pirmą kartą Lietuvoje rengiamas NATO viršūnių susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis Vilniuje. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų (iki 3000 svečių) bei maždaug 2000 nevyriausybinių organizacijų ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.