Atskleidė, kaip savivaldybės lėšas naudojo „laisviečiai“: T. V. Raskevičius išsiskyrė naktinėmis kelionėmis iš „Soho“ klubo

Klausimų sukėlė kai kurių Vilniaus miesto taryboje dirbusių „Laisvės“ partijai priklausančių politikų panaudotos tarybos nariams skirtos lėšos. Kaip skelbia naujienų portalas Delfi – sostinės savivaldybėje dirbę politikai už kanceliarines lėšas nuomojosi laikrodį bei padengė naktines keliones.

Tomas Vytautas Raskevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius.<br>Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius.<br>Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 1, 2023, 10:57 AM, atnaujinta Jun 1, 2023, 11:16 AM

Kaip rašo portalas, teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska eidama Vilniaus miesto tarybos narės pareigas kanceliarines lėšas skyrė „Apple“ laikrodžio nuomai bei apmokėjo dviejų telefonų sąskaitas.

Ministrės patarėjas delfi.lt teigė, kad išmanųjį laikrodį ministrė naudojo kaip įprastą ryšio priemonę – kalendoriaus ir kitiems priminimams, el. laiškams, žinutėms, skambučiams gauti.

Anot E. Dobrowolskos atstovo, šį pavasarį įvertinusi gautas kompensacijas ir norėdama nesukelti regimybės ar abejonių susijusių su jomis, ministrė šią dalį savivaldybės kompensuotos sumos už visą laikotarpį, kurį ji ėjo savivaldybės tarybos narės pareigas, savivaldybei nusprendė grąžinti.

Vilniaus miesto savivaldybei E. Dobrowolska gegužės 8 d. grąžino 1043,94 euro.

Kompensacinės lėšos – kelionėms namo iš „Soho“

Klausimų sukėlė ir Laisvės partijos nario Tomo Vytauto Raskevičiaus įsisavintos lėšos. Eidamas sostinės tarybos nario pareigas jis 2019 metais ne tik mokėjo už ryšio paslaugas, pirko kurą, draudė automobilį, bet ir kelis kartus per dieną naudojosi ir taksi bei pavėžėjimo paslaugomis.

Kaip rašo Delfi, politikas kanceliarines lėšas naudojo vykdamas namo naktį ar paryčiais iš Švitrigailos g. 7 įsikūrusio gėjų klubo „Soho“.

„Kalbant apie tą konkrečią vietą, tai yra mano bendruomenės susibūrimo vieta ir ten aš dirbu su savo rinkėjais, su tais žmonėmis, kurie mane renka“, – delfi.lt apie keliones iš „Soho“ klubo teigė T. V. Raskevičius.

Paklaustas apie keliones namo, vykusias ir pusę penktos ryto, „Laisvės“ partijos atstovas sakė, kad jeigu viešojoje erdvėje kils klausimų dėl „kažkokių“ sąskaitų, jis tuos pinigus grąžinsiąs į savivaldybės biudžetą.

Delfi publikacijoje skelbiama, kad už naktines keliones kanceliarinėmis lėšomis atsiskaitė ir kitas sostinės savivaldybėje dirbęs „laisvietis“ – buvęs Vilniaus miesto vicemeras Vytautas Mitalas.

Ketvirtadienį, portale delfi.lt pasirodžius publikacijai, T. V. Raskevičius pranešė, kad grąžino visas lėšas į Vilniaus savivaldybės biudžetą už keliones ne darbo metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.