G. Landsbergis: Baltijos jūros šalių regionas tapo geruoju atsparumo Rusijos hibridinėms atakoms pavyzdžiu

Penktadienį ministras Gabrielius Landsbergis dalyvavo kasmetiniame Baltijos jūros valstybių tarybai priklausančių šalių užsienio reikalų ministrų susitikime, kuris vyko Vismare, Vokietijoje. Pagrindinė susitikimo tema – Baltijos jūros regiono atsparumo didinimas, praneša Užsienio reikalų ministerija (URM).

Gabrielius Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-06-02 13:43

„Lietuva ir Baltijos jūros šalių regionas tapo geruoju atsparumo Rusijos hibridinėms ir kitoms atakoms pavyzdžiu, tačiau grėsmių laukas nuolat didėja ir tai skatina mus neprarasti budrumo. Ne tik Lietuva, bet ir visas regionas tapo priešakine atsparumo linija, saugančia energetikos ir kitą kritinę infrastruktūrą Baltijos jūros regione bei stiprinančia saugumą, demokratiją ir taisyklėmis grįstą tvarką“, – susitikimo Vismare metu sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Pasak URM, ministrai Vismare aptarė energetinės nepriklausomybės, kritinės infrastruktūros Baltijos jūroje apsaugą, jaunimo įtraukimą į pilietines iniciatyvas ir kovą su dezinformacija.

Baltijos jūros šalių ministrai taip pat pasirašė Vismaro deklaraciją, kurioje griežtai pasmerkė Rusijos agresiją prieš Ukrainą bei pritarė būtinybei užtikrinti Baltijos jūros saugumą, skelbiama URM pranešime žiniasklaidai.

„Matant, kiek pastangų ir resursų kainuoja saugiai iškelti sprogmenis, glūdinčius Baltijos jūros dugne nuo Antrojo pasaulinio karo, stiprėja ir bendras ryžtas neužsimerkti prieš tyčines Rusijos pastangas užminuoti Juodąją jūrą. Ši deklaracija – dar vienas bendras žingsnis, liudijantis Ukrainai ir pasauliui, kad mūsų regionas suvokia pragaištingas Rusijos imperinių ambicijų pasekmes“, – Vismaro deklaracijos pasirašymo metu pažymėjo G. Landsbergis.

URM primena, kad Baltijos Jūros valstybių tarybą, kuriai šiuo metu pirmininkauja Vokietija, sudaro Baltijos, Šiaurės šalių, Vokietijos ir Lenkijos užsienio reikalų ministrai ir Europos išorinių veiksmų tarnybos atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.