Švinius nuo baudos neišsisuko

Tauragės gatvėse savo tvarką bandęs įvesti prieštaringai vertinamas verslininkas Arūnas Pukelis, pravarde Švinius, vis dėlto turės sumokėti baudą už pasipriešinimą policijos pareigūnams.

A.Pukelis manė turįs teisę nepaklusti Tauragės policininkams.<br>R.Jurgaitis
A.Pukelis manė turįs teisę nepaklusti Tauragės policininkams.<br>R.Jurgaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė ("Lietuvos rytas")

2010-06-10 08:18, atnaujinta 2018-04-04 03:48

Aukščiausiasis teismas antradienį pripažino, kad Tauragės policijos patruliai turėjo teisę sustabdyti A.Pukelio vairuojamą automobilį, nors verslininkas save ir laiko šio Žemaitijos miesto įžymybe.

Už pasipriešinimą policijos pareigūnams A.Pukelį buvo nubaudęs Klaipėdos rajono apylinkės teismas. Tačiau praėjusių metų pabaigoje Klaipėdos apygardos teismas bylą apvertė aukštyn kojomis.

Teisėjai nusprendė, kad Tauragės rajone Šviniaus automobilį pareigūnai sustabdė be jokio reikalo, o verslininko grasinimai pareigūnams buvo nerealūs ir policininkai į juos rimtai nereagavo.

A.Pukelio automobilį „Mercedes-Benz“ Tauragės pareigūnai sustabdė užpraeitų metų vasarą. Vairuotojo, kuris nebuvo prisisegęs saugos diržo, jie paprašė pateikti dokumentus ir nusprendė patikrinti jo blaivumą.

Vairuotojas padavė tik pasą ir paklausė, ar policininkai jo nepažįsta, ar jo pavardė jiems nieko nesakanti.

Tauragiškiui pasirodė, kad patruliai per ilgai tikrina jo blaivumą. A.Pukelis buvo blaivus, bet įpykęs jis išplūdo pareigūnus, pagrasino sudeginti jų ūkinius pastatus.

Policininkai įjungė diktofoną ir teisme pateikė pokalbio įrašą.

Aukščiausiasis teismas nustatė, kad patruliai pažeidimų nepadarė. Įrodymus apsvarsčiusi teisėjų kolegija nusprendė, jog A.Pukeliui pykčio priepuolį sukėlė ne esą neteisėti policininkų veiksmai, o tai, kad pareigūnai jo nepažino.

Aukščiausiasis teismas panaikino A.Pukelį išteisinantį Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį. Klaipėdos apygardos teismas skandalingai pagarsėjusiam tauragiškiui buvo skyręs 6240 litų baudą ir už viešosios tvarkos sutrikdymą.

Auklėjo vicemerą

* 2008 metų birželio 2-ąją Tauragėje, važiuodamas žvyruota Signalo gatve, A.Pukelis užblokavo kelią automobiliu „Audi“ jį aplenkusiam tuomečiam Tauragės rajono vicemerui Raimondui Matemaičiui.

* Atidaręs automobilio dureles, Švinius suėmė vicemerą už alkūnės ir skruosto, išvadino necenzūriniais žodžiais ir apspjovė automobilio lango stiklą. Taip jis esą paauklėjo vairuotoją už tai, kad jis važiavo per greitai ir kėlė dulkes.

* Aukščiausiasis teismas nutarė subendrinti A.Pukeliui anksčiau skirtas pinigines baudas. Prie jų buvo pridėta ir praėjusiais metais Kauno apylinkės teismo už savavaldžiavimą paskirta bauda. Sudėjus baudas už visus tris nusikaltimus, A.Pukelis turės sumokėti 19 tūkst. 240 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.